Moltustranda

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Moltustranda
Moltustranda
Moltustranda sett fra fjellet Hanen
62°17′36″N 5°37′26″E
LandNorge Norge
FylkeMøre og Romsdal
KommuneHerøy
Areal0.6 km²
Befolkning451[a] (2018)
Bef.tetthet751,7 innb./km²
Postnummer6076 Moltustranda

Moltustranda
62°17′36″N 5°37′26″E

Moltustranda er ei kystbygd og et tettsted i Herøy kommune på Sunnmøre i Møre og Romsdal. Bygda er 7 kilometer lang. Tettstedet har 451[1] innbyggere per 1. januar 2018. Totalt i bygda er det 562 innbyggere per 1. januar 2017.[2] Skrivemåten var tidligere Moldtustranda med d. Denne skrivemåten blir av og til brukt fremdeles. Moltu barnehage har plass til 18 barn.

På Moltustranda er det en Coop marked-butikk med post i butikk.

Bygda har eget idrettslag, Moltustranda IL, med fotball og trimgruppe. Klubben har sju aldersbestemte fotballag i aldersgruppe 8-14 år. Klubben har også A-lag. Moltustranda og spiller i 6. divisjon. Idrettsanlegget heter Munkvoll stadion, og har en grasbane og en grusbane. Bygda har også eget skytterlag med felles skytebane med nabobygdene. I bygda er det en nedlagt sildeoljefabrikk der det no er flere skip i opplag. Det er et fiskemottak i bygda som eksporterer makrell og sild til utlandet. Bygda huser også et smoltanlegg for lakseoppdrettsnæringen. Ellers er der flere mindre bedrifter i bygda slik som for eksempel Skipsdata A/S, som driver konsulentvirksomhet innen skipsverftsindustrien. Skipsdata AS har 2 ansatte, og samarbeider med Metizoft AS. Ellers livnærer befolkningen seg som sjømenn og fiskere, og innen verftsindustrien. En del pendler til nabobygder og kommuner på jobb. Det er noen få småbruk igjen i bygda, disse driver stort sett med sau og storfe.

Ved siden av Munkvoll stadion står Moltustranda grendehus, der innbyggerne i bygda har sosiale sammenkomster som juletrefester, 17. mai-arrangementer, dansetilstelninger,konserter, bygdedager og privatfester.

Moltu skole har 55 elever fordelt på sju klassetrinn. Ungdomsskoleelevene må reise med buss til Indre Herøy Ungdomsskule som er en kjøretur på åtte-ti minutter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune.». Statistisk sentralbyrå. 3. desember 2018. Besøkt 3. desember 2018. 
  2. ^ «Mitt SSB: Statistikkbanken». www.ssb.no (norsk). Besøkt 23. februar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Møre og RomsdalstubbDenne artikkelen relatert til Møre og Romsdal er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.

Koordinater: 62°17′36″N 5°37′26″Ø