Mokkabønner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mokkabønner, bønneformede biter av sjokolade smakssatt med kaffe, fra godteriprodusenten Nidar.


Mokkabønner produsert av Freia, fra en eske «Dessert Sjokolade».

Mokkabønner er et produktnavn som sukkervarefabrikanten Nidar benytter om et av sine sjokoladeprodukter. Mokkabønnene består av kraftig mørk sjokolade smaksatt med kaffe og formet som kaffebønner. Produktet kom opprinnelig på markedet i 1917.

Bergene sjokoladefabrikk var den første som introduserte produktet mokkabønner på markedet. Det skjedde ni år etter at Alf Bergene etablerte sin fabrikk i Oslo i 1906. Mokkabønnene på Nidar ble for første gang produsert i 1924. Hos Nidar fantes de først kun i løsvekt, mens Bergenes versjon ble solgt i en forpakning som lignet esken som Nidar benytter i dag (2018). Pakningen var mer eller mindre uforandret fra 1917 til den høsten 2010 kom i ny forpakning.

Helt siden sjokoladefabrikantene Nidar og Bergene fusjonerte på 1970-tallet, har det kun vært en type Mokkabønner på det norske markedet. Sammen med Sfinx og Kremtopper utgjør Mokkabønnene Nidars konfekttrio.

Mokkabønner kom på markedet i 1917. Bildet viser Mokkabønner, Kremtopper, Julemarsipan og annen konfekt fra Nidar utstilt i en Extra-butikk i Tønsberg 2017. Eskene har tradisjonelt design.