Moduldiskusjon:External links/conf/Autoritetsdata

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

IMDB[rediger kilde]

Blir det ikke feil å ha med IMDB-lenke i Autoritetsdata når den i de aller fleste tilfellene allerede står minst én gang i artikkelen? --Avilena (diskusjon) 10. des. 2018 kl. 20:24 (CET)

Men hva med de gangene de ikke står i artikkelen, det vil jo være flere som vedlikeholder IMDB lenkene på Wikidata enn på wikipedia på norsk. Mvh Pmt (diskusjon) 10. des. 2018 kl. 21:30 (CET)
De er inkludert i {{Filmperson}} og {{infoboks skuespiller}} som henter fra wikidata. --Avilena (diskusjon) 10. des. 2018 kl. 21:33 (CET)
Aha... da skjønner jeg. Mvh Pmt (diskusjon) 10. des. 2018 kl. 21:37 (CET)

@Avilena: sånn for ordens skyld, hva med personer som ikke har {{Filmperson}} og {{infoboks skuespiller}}. Kåre Willoch har f.eks https://www.imdb.com/name/nm1182802/?ref_=nv_sr_1 og Anne Grete Preus https://www.imdb.com/name/nm0696588/?ref_=nv_sr_1. Mvh Pmt (diskusjon) 10. des. 2018 kl. 22:04 (CET)

Hvis det ikke er naturlig å bruke {{filmperson}} tenker jeg at lenken til IMDB blir så perifer at den ikke er relevant å ha med - og i alle fall ikke som autoritetsdata. --Avilena (diskusjon) 12. des. 2018 kl. 17:35 (CET)

Jeg mener at så lenge det er en IMDb lenke i wikidata så er den relevant. Jeg noterer meg at den tydeligvis ikke er relevant og i alle fall ikke som autoritetsdata. Mvh Pmt (diskusjon) 12. des. 2018 kl. 19:06 (CET)

Musikklenker[rediger kilde]

Synes egentlig det er det samme dilemmaet med musikklenkene som er inkludert her som det er med IMDb som beskrevet ovenfor. Og personlig ser jeg heller ingen grunn til at de eksterne lenker-metamalene ikke kan inkluderes på en biografi hvor personen har vært innom litt forskjellige områder.

Det eneste jeg er litt usikker på om hva som er best angående disse eksterne lenker-metamalene burde samles etter beskjeftigelse eller lignende eller etter geografisk tilhørighet eller lignende. Vi skriver jo trossalt ikke bare om norske forhold og for de utenlandske er det jo vel så viktig å få noen kilder som vi på NO:WP kanskje ikke er helt klar over faktisk finnes. Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 20. okt. 2019 kl. 23:24 (CEST)

Kjesæter[rediger kilde]

Jeg har tidligere trodd at oppføringer som «Kjesæter 07541» uten lenke (som i Arnfinn Vik) var en bug, men jeg ser i historikken at det var bevisst ([1] og [2]), og at Jeblad brukte beskrivelsen «Foreløpig fiks for P5871» for et år siden. @Jeblad: Hva skal til for å få fikset det ordentlig slik at det blir en lenke ut av det? Det virker veldig rart slik det er nå synes jeg. Mvh. Kjetil_r 7. okt. 2019 kl. 00:46 (CEST)

Med såvidt mange oppføringer som kan listes, og uten at de prioriteres, så tror jeg ikke det er noen god idé å skrive ut all lenketeksten.
Det er ikke noe krav om at identifikatorer skal ha lenke, og det begynner å bli en del av dem. Kjesæter-arkivet er en papirarkiv som ikke kan lenkes uten at det blir rot. Identifikatoren er nummeret på papiret, og det eneste vi kan lenke til er siden. Siden er ikke del av identifikatoren, den er en henvisning til arkivet. Skal vi lage en lenke så blander vi sammen en arkivhenvisning med en personidentifikator, og det er jeg ikke sikker på om er lurt.
I dette tilfellet er identifikatoren fra Kjesæter-arkivet en URN. Noen URI er en URL og kan da i noen tilfeller brukes som en lenke. I noen tilfeller brukes en lenke til en side som inneholder informasjon om flere entiteter, hvor entitetene skilles med fragmentet. Antakelsen er da at en kan se bort fra mesteparten av URL-en. En lenke til Arnfinn Vik vil da se ut som https://media.digitalarkivet.no/view/43434/927#07541 hvor identifikatoren til Vik kun er 07541. Dette fungerer imidlertid ikke helt av flere grunner i dette tilfellet, blant annet fordi identifikatoren har litt lite info om hva den er. Det har den til felles med mange andre slike.
Motsatt har vi noe av samme problemet med URL-er, for selv om de ser ut som URL-er inne på Wikidata, så er de i virkeligheten bare deler av URL-er som så pusles sammen igjen. Løsningen med slike identifikatorer inne på Wikidata er etter min mening et salig rot.
Jeg har vel tenkt at dette får vente til det blir litt mer avklart hvordan en skal håndtere URN som identifikatorer. — Jeblad 7. okt. 2019 kl. 01:14 (CEST)