Mitt navn er Nobody

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mitt navn er Nobody
orig. l mio nome è Nessuno
Generell informasjon
Utgivelsesår1973
Prod.landItalia
Spania
Vest-Tyskland
Lengde118 min.
Bak kamera
RegiTonino Valerii
ManusforfatterErnesto Gastaldi
Basert påen ide av Sergio Leone
MusikkEnnio Morricone
SjeffotografArmando Nannuzzi
Giuseppe Ruzzolini
KlippNino Baragli
Eksterne lenker

Mitt navn er Nobody (italiensk: Il mio nome è Nessuno) er en spaghetti-western-komedie laget i 1973. Filmen ble regissert av Tonino Valerii og i noen scener av Sergio Leone. Filmen ble skrevet av Leone, Fulvio Morsella og Ernesto Gastaldi. Rollebesetningen inkluderer Terence Hill, Henry Fonda, og Jean Martin. Filmens tittel henspiller på svaret Odyssevs ga da kyklopen Polyfemos spurte om hans navn.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Jack Beauregard er en aldrende revolvermann som ønsker å trekke seg fredelig tilbake til Europa. Etter å ha sett ham raskt skyte tre menn som forsøkte å overfalle ham i en frisør-salong, spør en sønn faren sin om det er noen i hele verden som er raskere enn Beauregard, og faren hans svarer: "Raskere enn ham? Ingen!" Beauregard fortsetter til en gammel gull-gruve. Han oppdager at hans gamle venn Red er døende etter et angrep fra en gjeng banditter. Beauregard spør Red om hvor "Nevada" befinner seg, men Red klarer bare å fortelle ham navnet på en landsby før han dør av skadene sine.

Jack Beauregard møter en mann som introduserer seg selv som "Ingen" og som avguder Beauregard, og vil at han skal avslutte karrieren hans med stil. Samtidig bruker en gruppe banditter en verdiløs gullgruve for å hvitvaske deres stjålne gull. Når han ankommer Nevada sin landsby, oppdager Beauregard at "ingen" allerede befinner seg der som avslører at "Nevada Kid" Beauregards bror, allerede er død. Når han ankommer en annen by, forsøker noen å ansette "Ingen" til å drepe Beauregard, men "Ingen" hjelper i stedet Beauregard med å forsøkte å ta ut alle de som er etter ham.

Medvirkende (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]