Mirror's Edge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mirror's Edge
Mirror's Edge
UtviklerEA Digital Illusions CE
UtgiverElectronic Arts
DistributørSteam, GOG.com og PlayStation Now
KomponistSolar Fields
SpillmotorUnreal Engine 3
PlattformWindows Phone, Xbox 360, PlayStation 3, Microsoft Windows og iOS
Utgivelse12. november 2008
GenreAction-eventyrspill
ModusEnspiller

Mirror's Edge er et FPS spill som utvikles av det svenske spillstudioet EA Digital Illusions CE.

I spillet spiller man som Faith, en kvinnelig innbygger i en dystopisk storby. Målet med spillet er å komme seg rundt omkring i byen gjennom å utøve freerunning. Selv om spillet baserer seg på løping og hopping, inneholder det litt vold.

Spillet ble utgitt til Xbox 360 og PlayStation 3 den 11. november 2008. Spillet ble utgitt til PC 13. januar 2009.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Handlingen foregår i en kvasi-futuristisk by hvor livet er behagelig, og kriminalitet nesten aldri eksisterer. Men dette oppnås gjennom et undertrykkende regime som kontrollerer media og alle innbyggere. Et underjordisk mannskap, kalt Runners, opererer uavhengig av byens sikkerhet og overvåkning for å levere private produkter og sensitiv informasjon over hele byen. Samtidig utfordrer en ny kandidat, Robert Pope, den sittende ordføreren Callaghan angående deregulering. Spillet følger historien om Faith Connors, en 24 år gammel løper som mistet moren sin når hun forsøkte å slåss mot det nåværende regimet. Faith ble trent av en tidligere løper, kalt Mercury. Faith`s tvilling-søster, Kate, er en disiplinert politibetjent.

Etter å ha fullført en leveranse til løperen Celeste, får Faith vite at Robert Pope har blitt drept og at søsteren hennes har blitt anklaget for dødsfallet. Kate nekter å flykte sammen med Faith, og sier at dette bare vil få henne til å se skyldig ut. Fra en tidligere løper Jacknife får Faith vite at Pope`s sikkerhetssjef, Travis "Ropeburn" Burfield, kan være knyttet til mordet på Pope. Deretter infiltrerer hun Ropeburn`s kontor, hvor hun overhører at han planlegger et hemmelig møte. Faith informerer Kate`s overordnede, Miller, om hva hun har fått vite. Men han nekter å hjelpe henne.

Faith konfronterer Ropeburn, som innrømmer at han hyret noen til å drepe Pope, men han blir drept av en skarpskytter kort tid senere. Hun får vite om Project Icarus, et program designet for å trene spesialstyrker for å eliminere løpere og kontrollere hele byen. Faith følger spor til Ropeburn`s morder, til en båt som er forankret ved en nærliggende kai. Der får hun vite at snikmorderen heter Celeste, som bestemte seg for å samarbeide med Project Icarus for å leve et mer behagelig liv. Hun forklarer at Pope måtte drepes fordi han ble ansett som en trussel, spesielt når han oppdaget Project Icarus.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]