Mirror’s Edge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Mirror's Edge»)
Mirror’s Edge
UtviklerEA Digital Illusions CE
UtgiverElectronic Arts
DistributørSteam (–2023)
GOG.com[1]
PlayStation Now[2]
PlayStation Store
KomponistSolar Fields
SerieMirror's Edge
SpillmotorUnreal Engine 3
PlattformWindows Phone
Xbox 360
PlayStation 3
Microsoft Windows
iOS
Utgivelse12. november 2008
SjangerAction-eventyrspill
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 16
Nettstedwww.mirrorsedge.com

Mirror's Edge er et FPS spill som utvikles av det svenske spillstudioet EA Digital Illusions CE.

I spillet spiller man som Faith, en kvinnelig innbygger i en dystopisk storby. Målet med spillet er å komme seg rundt omkring i byen gjennom å utøve freerunning. Selv om spillet baserer seg på løping og hopping, inneholder det litt vold.

Spillet ble utgitt til Xbox 360 og PlayStation 3 den 11. november 2008. Spillet ble utgitt til PC 13. januar 2009.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Handlingen foregår i en kvasi-futuristisk by hvor livet er behagelig, og kriminalitet nesten aldri eksisterer. Men dette oppnås gjennom et undertrykkende regime som kontrollerer media og alle innbyggere. Et underjordisk mannskap, kalt Runners, opererer uavhengig av byens sikkerhet og overvåkning for å levere private produkter og sensitiv informasjon over hele byen. Samtidig utfordrer en ny kandidat, Robert Pope, den sittende ordføreren Callaghan angående deregulering. Spillet følger historien om Faith Connors, en 24 år gammel løper som mistet moren sin når hun forsøkte å slåss mot det nåværende regimet. Faith ble trent av en tidligere løper, kalt Mercury. Faiths tvilling-søster, Kate, er en disiplinert politibetjent.

Etter å ha fullført en leveranse til løperen Celeste, får Faith vite at Robert Pope har blitt drept og at søsteren hennes har blitt anklaget for dødsfallet. Kate nekter å flykte sammen med Faith, og sier at dette bare vil få henne til å se skyldig ut. Fra en tidligere løper Jacknife får Faith vite at Popes sikkerhetssjef, Travis "Ropeburn" Burfield, kan være knyttet til mordet på Pope. Deretter infiltrerer hun Ropeburns kontor, hvor hun overhører at han planlegger et hemmelig møte. Faith informerer Kates overordnede, Miller, om hva hun har fått vite. Men han nekter å hjelpe henne.

Faith konfronterer Ropeburn, som innrømmer at han hyret noen til å drepe Pope, men han blir drept av en skarpskytter kort tid senere. Hun får vite om Project Icarus, et program designet for å trene spesialstyrker for å eliminere løpere og kontrollere hele byen. Faith følger spor til Ropeburns morder, til en båt som er forankret ved en nærliggende kai. Der får hun vite at snikmorderen heter Celeste, som bestemte seg for å samarbeide med Project Icarus for å leve et mer behagelig liv. Hun forklarer at Pope måtte drepes fordi han ble ansett som en trussel, spesielt når han oppdaget Project Icarus.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ GOG.com[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «All PS Now games A-Z», undertittel Browse the full list of games available to play with your PS Now membership, arkiv-URL web.archive.org, verkets språk engelsk, arkiveringsdato 3. juli 2021, besøkt 5. juli 2021[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]