Miraculix

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Miraculix (fransk: Panoramix) er en fiktiv person fra tegneserien Asterix av René Goscinny. I landsbyen hvor Asterix og hans tapre gallere bor er Miraculix den offisielle druiden.

Utseende[rediger | rediger kilde]

Som seriefigurer flest har Miraculix et fast antrekk og utseende. Hvitt skjegg, rød kappe og hvit drakt. Han bærer også ofte en gullsigd, som brukes til å skjære over greiner og urter fra trær og busker. Hans alder blir aldri nevnt, men selv i historien om Asterix' fødsel (hvor den ledende generasjonen er den yngste) er hans utseende lik.

Posisjon[rediger | rediger kilde]

Miraculix er en betrodd og respektabel druide, og har vunnet druidenes hederspris for sine trolldomsverk. Han er best kjent for å være opphavsmannen bak styrkedrikken som gjør at Asterix og resten av landsbyen har klart å stå imot den romerske hær. Selv deltar han aldri i kamp, i motsetning til resten av landsbybefolkningen som ser på slåssing som en del av livet (også med hverandre). Han har i tillegg til styrkedrikken oppfunnet diverse andre eliksirer, som gjerne bare nevnes i en av historiene.

Goscinny fremstiller Miraculix som en god venn av Asterix. I sin første opptreden i serien frestår han som en noe komisk figur, der han klipper seg i fingeren med gullsigden ved et uhell; og i historien Tvekampen blir han etter å ha fått en av Obelix' bautasteiner i hodet gal, og oppfører seg klovnete.