Min onkel i Amerika

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Min onkel i Amerika
orig. Mon oncle d'Amérique
Generell informasjon
Utgivelsesår1980
Prod.landFrankrikes flagg Frankrike
Lengde126 min.
Språkfransk
Bak kamera
RegiAlain Resnais
ManusforfatterHenri Laborit
Jean Gruault
Foran kamera
MedvirkendeGérard Depardieu
Nicole Garcia
Roger Pierre
Eksterne lenker

Min onkel i Amerika,[1] (originaltittel: Mon oncle d'Amérique) er en fransk spillefilm fra 1980 regissert av Alain Resnais.

Filmen ble vist på Filmfestivalen i Cannes i 1980, hvor den vant juryens store pris.

Handling[rediger | rediger kilde]

Henri Laborit gir en innføring i hjernens fysiologi, og beskriver også sin egen bakgrunn. Han oppsummerer biografier om tre fiktive karakterer som gis parallelt med hans egen historie: Jean Le Gall ble født inn i en komfortabel middelklasse-familie, og driver en karriere innen radio og politikk. Janine Garnier, datter av venstreorienterte foreldre i Paris, som stikker av hjemmefra for å begynne som skuespillerinne. Men senere bytter karriere til å være mote-rådgiver.

René Ragueneau forsøker å gjøre opprør mot det gammeldagse synet blant gårdsfamilien sin i Torfou, i Maine-et-Loire. Men han blir etter hvert tvunget til å påta en ny jobb i Cholet, langt borte fra hans kone og barna deres. Livene til de tre fiktive karakterene krysser spor på forskjellige tidspunkter. Blant annet ved at Jean har en affære med Janine. René forhandler med Janine om fremtiden til jobben sin.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 14. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]