Min mann eller din?

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Min mann eller din?
orig. A Letter to Three Wives
Generell informasjon
Utgivelsesår1949
Prod.landUSA
Lengde103 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørJoseph L. Mankiewicz
MusikkAlfred Newman
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker

Min mann eller din? (originaltittel: A Letter to Three Wives) er et amerikansk romantisk drama fra 1949 regissert av Joseph L. Mankiewicz.

Filmen vant Oscar for beste regi og for beste filmatisering, og ble i tillegg nominert til Oscar for beste film.

Handling[rediger | rediger kilde]

Deborah Bishop, Rita Phipps og Lora Mae Hollingsway planlegger å ta en gruppe under-privilegerte barn på en båt-tur og piknik. Men de mottar en melding fra Addie Ross, som informerer dem om at hun har stukket av sammen med en av ektemennene deres. Alle tre ekteskapene blir vist i flashback for å være anstrengt. Deborah vokste opp på en gård. Hun møtte sin fremtidige ektemann, Brad, fra den britiske overklassen. Men Deborah passer iikke inn Brads omgangskrets. Hun oppdager også at Brad egentlig skulle gifte seg med den mye vakrere Addie.

Imidlertid får Deborah trøst av Brads venninne Rita, en karriere-kvinne som skriver historier for radio-såpeoperaer. Ektemannen hennes George arbeider som lærer, er ofte skuffet over at Rita konstant gir etter for kravene til sjefen hennes: fru Manleigh. Ritas tilbakeblikk minner om et middagsselskap hun arrangerte for Fru Manleigh. Hun glemte at ektemannen hennes hadde bursdag den kvelden - og husket det først når en bursdagsgave, en sjelden innspilling av Johannes Brahms, kommer fra Addie Ross. Lora Mae vokste opp fattig ved siden jernbane-skinnene hvor passerende tog får familiens hjem til å skjelve med jevne mellomrom.

Lora retter blikket mot sin eldre, fraskilte arbeidsgiver, Porter, den velstående eieren av en statlig varehus-kjede. Når kvinnene kommer tilbake fra en piknik sammen med barna, er Rita overlykkelig over å oppdage at mannen hennes er hjemme. De løser problemene sine, og hun lover å ikke la seg dytte rundt av fru Manleigh mer. Porter kommer sent hjem, noe som får Lora Mae til å tro at han har er på stevnemøte sammen med Addie, selv om Ruby insisterer på at Porter elsker henne og aldri ville forlatt henne.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]