Min bror bjørnen 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Min bror bjørnen 2
orig. Brother Bear 2
Generell informasjon
SjangerAnimasjon
Utgivelsesår29. august 2006
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde73 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBen Gluck
ProdusentJim Ballantine
Carolyn Bates
MusikkMatthew Gerrard
Dave Metzger
Robbie Nevil
Foran kamera
MedvirkendePatrick Dempsey
Mandy Moore
Benjamin Bryan
Jim Cummings
Michael Clarke Duncan
Jessie Flower
Wendie Malick
Andrea Martin
Rick Moranis
Kathy Najimy
Catherine O'Hara
Jeremy Suarez
Krista Swan
Wanda Sykes
Dave Thomas
Jack Weber
Dana Gonzales
Prod.selskapWalt Disney Studios Home Entertainment
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Min bror bjørnen 2 er oppfølgeren til animasjonsfilmen Min bror bjørnen og ble gitt ut på DVD og VHS den 29. august 2006.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Flere måneder etter hendelsene fra den første filmen bor bjørnen Kenai sammen med fosterbroren Koda. Etter å ha våknet fra vinter-dvale begynner bjørnene å vandre til Crowberry Ridge for å finne bær de kan spise. Kenai er imidlertid plaget av minner om barndomsvennen Nita, som han ga en spesiell amulett for mange år siden etter å ha reddet henne fra å drukne. Nita, som nå er voksen, skal snart gifte seg med Atka, en mann fra en nærliggende Inuit-landsby. Men på bryllupsdagen viser ånder seg i form av en storm som får en sprekk til å åpne seg i jorden mellom Nita og Atka. Nita tror at dette er et tegn, og hun konsulterer Innoko, stammens klokeste sjaman. Ved å kommunisere med åndene deres avslører Innoko at amuletten som Kenai ga Nita for mange år siden, bandt henne og Kenai sammen. Den eneste måten Nita kan bryte dette båndet og kunne gifte seg med Atka, er å finne Kenai og reise sammen med ham til Hokani Falls (hvor Kenai ga Nita amuletten) og brenne amuletten, og dermed returnere denne obligasjonen til åndene.

Innoko gir Nita muligheten til å kommunisere med Kenai, og mange andre dyr. Etter hvert møter hun Kenai og Koda. Først nekter Kenai å ødelegge amuletten. Men Nita forteller at åndene kan forvandle Kenai tilbake til et menneske. Koda blir opprørt fordi dette betyr at han og Kenai ikke lenger kan være brødre hvis dette skjer. Når de tilbringer mer tid sammen, gjenoppretter Kenai og Nita deres gamle vennskap - til Koda sin irritasjon. Nita spør om Kenai har lyst til å bli menneske igjen, og Kenai sier at han har vurdert det. Koda overhører dette og blir enda mer engstelig for at Kenai kommer til å forlate ham. Nita finner Koda som gjemmer seg i en hule, hvor begge blir fanget i et snøskred og må reddes av Kenai.

Kenai forsikrer Koda om at han aldri skal forlate ham. De kommer til slutt frem til Hokani Falls, hvor de brenner amuletten. Uten den kan ikke Nita lenger kommunisere med Kenai eller Koda, så hun sier farvel. Kenai ser at Koda elsker Nita, og Koda ber i hemmelighet sin mor i åndeverdenen om å gjøre Kenai til et menneske igjen slik at Kenai kan være lykkelig sammen med Nita. I landsbyen forbereder stammene seg til bryllupet mellom Nita og Atka nok en gang. Men Nita forteller faren sin, Chilkoot, at hun ikke kan gifte seg med Atka. Kenai sier at han ikke kan bli et menneske igjen, og han ikke ønsker å forlate Koda. Men Nita ønsker fremdeles å være sammen med Koda.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]