Millie Bobby Brown

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Millie Bobby Brown
Millie Bobby Brown (41915336280).jpg
Født19. februar 2004 (14 år)
Marbella
Beskjeftigelse Skuespiller, modell
Nasjonalitet Storbritannia
Språk Engelsk
Utmerkelser Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series (2017), Saturn Award for Best Performance by a Younger Actor in a Television Series (2017)
Aktive år2013
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Millie Bobby Brown (født 19. februar 2004 i Marbella) er en britisk skuespillerinne

Hun ble kjent for sin rolle som Eleven på Netflix i dramaserien Stranger Things, som hun mottok en «Primetime Emmy Award»-nominasjon for i en alder av tretten år.

Oppvekst[rediger | rediger kilde]

Brown ble født i Marbella i Málaga i Spania som det tredje av fire barn av engelske foreldre Kelly og Robert Brown. Hennes far er eiendomsmegler. Hennes søsken heter Paige, Charlie og Ava Brown. Familien flyttet til Bournemouth i Dorset da Millie var rundt fire år, og flyttet til Orlando i Florida fire år senere. Nå[når?] bor de i London.[trenger referanse] Hun er født døv på det ene øret.[trenger referanse]

Karriere[rediger | rediger kilde]

I 2013 gjorde Brown sin skuespillerdebut som gjestestjerne i ABC dramaserie Once Upon a Time in Wonderland, en spin-off av Once Upon a Time, i rollen som unge Alice. I 2014 hadde hun en hovedrolle i BBCs drama-thriller-serie Inntrengere som Madison O'Donnell. Hun har også deltatt i seriene Modern Family og Grays anatomy.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Millie Bobby Browns profilInternet Movie DatabaseRedigere på wikidata