Military History

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Military History (TV-kanal)»)

Military History er et amerikansk digital kabel- og satellitt-tv-nettverk som er eiet av A+E Networks, et joint venture mellom Disney–ABC Television Group datterselskap av The Walt Disney Company og Hearst Corporation (som hver eier 50%). Kanalen har programmer om militær historie og betydelige militære slag og andre hendelser.

Kanalen ble lansert den 5. januar 2005, som Military History Channel, en spin-off av History Channel. Som sitt overordnede nettverk droppet kanalen ordet "Channel" fra navnet i mars 2008.

Programmering[rediger | rediger kilde]

Kanalen har programmer som fokuserer på historiske slag og kriger, så vel som programmer som profilerer personer som generaler, soldater og spioner. Det sendes også dokumentarer og serier som gir innsikt i hvordan disse krigene ble utkjempet, og livene til de som tjenstgjorde i dem. Mange av programmene fokuserer på andre verdenskrig, og dette er samme type programmer som ble sendt på History Channel under navnet «Hitler Channel» frem til disse programmene ble overført til Military History

Internasjonalt[rediger | rediger kilde]

I tillegg til at den dekker USA er kanalen tidligere blitt lansert i Storbritannia og Irland i mars 1999. I mars 2010 ble Military History lagt til på Virgin Media.[1] Military History ble erstattet av sinsøsterkanal, H2 i de landene den 4. mai 2013, både i Sky Digital og Virgin Media[2]. .

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Military History Channel to Launch on Virgin Media». World Screen. 25. mars 2010. 
  2. ^ «H2 launching Saturday, May 4th». imediamonkey. 19. april 2013. [død lenke]