Midge Ure

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Midge Ure
Midge Ure 2004-10-26.jpg
Midge Ure, fotografert 26. oktober 2004
FødtJames Ure
10. oktober 1953 (64 år)
Skottland Cambuslang, Lanarkshire, Skottland
Ektefelle Annabel Giles (–1989)
Beskjeftigelse Sanger-låtskriver, gitarist, keyboardist, sanger
Nasjonalitet Storbritannia
Medlem av Ultravox (1979–), Rich Kids (1977–), Visage (1978–), Thin Lizzy (1979–)
Utmerkelser Offiser av Den britiske imperieordenen
SjangerPunk, new romantic
InstrumentVokalist, gitar, keyboard
Aktive år1972 -
Nettstedhttp://www.midgeure.com/
Tidligere band
Ultravox
Notable verk
Do They Know It's Christmas?

Midge Ure, egentlig James Ure, (født 10. oktober 1953) er en skotsk rock and roll-gitarist, vokalist, keyboardist og låtskriver. Han var blant annet vokalist i gruppen Ultravox. Kunstnernavnet Midge er fornavnet Jim fonetisk baklengs.

I 1984 skrev han sammen med Bob Geldof hiten «Do They Know It's Christmas?» som ble kjent gjennom Band Aid og den senere konserten Live Aid som begge hadde til hensikt å samle penger og gi internasjonal oppmerksomhet på sultkatastrofen i Etiopia. Ure skrev musikken, sto for korarrangementene til sangen og produserte denne.

Midge Ure har som produsent også arbeidet for blant andre Steve Harley og new wave-gruppen STRASSE.

I forbindelse med det såkalte G8-møtet i juli 2005 i Skottland arrangerte han sammen med Geldof en serie konserter med navnet Live 8. Hensikten var å rette G8-møtets oppmerksomhet mot nøden på det afrikanske kontinent og kreve at de rike landene slettet u-landenes gjeld til den rike verden, øke og forbedre bistanden og fremforhandle mer «rettferdige» regler for internasjonal handel for å gjøre slutt på sult og fattigdom i den tredje verden.

I 2005 ble Ure tildelt Officer of the Order of the British Empire for sin innsats både innen musikk og sitt sosiale engasjement.

Han er i de siste årene blitt tildelt en rekke æresdoktorater ved universiteter i Skottland, blant annet ved University of Edinburgh i 2006 for sine bidrag til skotsk kultur og veldedig arbeid. Han er også ambassadør for Redd Barna og har en rekke utenlandsbesøk i den anledning.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.