Midge Ure

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Midge Ure
Midge Ure 2004-10-26.jpg
Midge Ure, fotografert 26. oktober 2004
Født James Ure
10. oktober 1953 (63 år)
Skottland Cambuslang, Lanarkshire, Skottland
Ektefelle Annabel Giles
Nasjonalitet Storbritannia
Medlem av Ultravox
Utmerkelser Offiser av Den britiske imperieordenen
Sjanger Punk, New Romantic
Instrument Vokalist, gitar, keyboard
Aktive år 1972 -
Nettsted http://www.midgeure.com/
Tidligere band
Ultravox

Midge Ure, egentlig James Ure, (født 10. oktober 1953) er en skotsk rock and roll-gitarist, vokalist, keyboardist og låtskriver. Han var blant annet vokalist i gruppen Ultravox. Kunstnernavnet Midge er fornavnet Jim fonetisk baklengs.

I 1984 skrev han sammen med Bob Geldof hiten «Do They Know It's Christmas?» som ble kjent gjennom Band Aid og den senere konserten Live Aid som begge hadde til hensikt å samle penger og gi internasjonal oppmerksomhet på sultkatastrofen i Etiopia. Ure skrev musikken, sto for korarrangementene til sangen og produserte denne.

Midge Ure har som produsent også arbeidet for blant andre Steve Harley og new wave-gruppen STRASSE.

I forbindelse med det såkalte G8-møtet i juli 2005 i Skottland arrangerte han sammen med Geldof en serie konserter med navnet Live 8. Hensikten var å rette G8-møtets oppmerksomhet mot nøden på det afrikanske kontinent og kreve at de rike landene slettet u-landenes gjeld til den rike verden, øke og forbedre bistanden og fremforhandle mer «rettferdige» regler for internasjonal handel for å gjøre slutt på sult og fattigdom i den tredje verden.

I 2005 ble Ure tildelt Officer of the Order of the British Empire for sin innsats både innen musikk og sitt sosiale engasjement.

Han er i de siste årene blitt tildelt en rekke æresdoktorater ved universiteter i Skottland, blant annet ved University of Edinburgh i 2006 for sine bidrag til skotsk kultur og veldedig arbeid. Han er også ambassadør for Redd Barna og har en rekke utenlandsbesøk i den anledning.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.