Michael Caines

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Michael Caines
Født3. januar 1969 (49 år)
Beskjeftigelse Kjøkkensjef
Utmerkelser Medlem av Den britiske imperieordenen

Michael Caines (født 1969 i Exeter i Devon) er en engelsk kokk.

Caines er kjøkkensjef på Gidleigh Park i Devon, Royal Clarence i Exeter. Han ble adoptert inn i en familie hvor moren hans oppfostret ham med kjærlighet til matlaging. Han ble utdannet ved Catering college i Exeter der han ble hyllet som «Student of the Year» i 1987. Han brukte senere tre år under hans mentor Raymond Blanc på Le Manoir aux Quat 'Saisons i Oxfordshire, før han flyttet til Frankrike for å lære under kjøkkensjefene Bernard Loiseau og Joël Robuchon i Paris.

Caines ble utnevnt til sjefskokk ved Gidleigh Park i 1994, men etter bare to måneder i jobben havnet han i en alvorlig bilulykke der han mistet hans høyre arm. Han var tilbake på kjøkkenet og jobbet deltid etter to ukers rehabilitering, og innen en måned arbeidet han igjen fulltid på kjøkkenet. I 1999 ble Gidleigh Park tildelt deres andre Michelin-stjerne, og i 2001 ble Caines tildelt tittelen Chef of the Year på The Catey Awards.

Michael Caines Restaurants Ltd ble grunnlagt i 1999, og Michael Caines Restaurant åpnet på Bristol Marriott Royal i juli 2003. Imidlertid resulterte et møte med entreprenøren Andrew Brownsword, tidlig i 2000, et samarbeid og kjøp av Royal Clarence i Exeter i oktober 2000. Sammen har de utviklet konseptet med Abode-hotellet. Caines ble utnevnt til medlem (MBE) i Order of the British Empire den 17. juni 2006. Caines er bosatt i nærheten av Exeter som ligger midt i byen Devon.

Caines støtter en rekke britiske veldedighetsorganisasjoner, særlig organisasjoner som arbeider for rettighetene til adoptivbarn som han selv var. I tillegg gir han donasjoner til enkelte organisasjoner som støtter mennesker som har måttet amputerte en eller flere kroppsdeler.