Michael Caines

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Michael Caines
Født3. januar 1969 (49 år)
Beskjeftigelse Kjøkkensjef
Utmerkelser Medlem av Den britiske imperieordenen

Michael Caines (født 1969 i Exeter i Devon) er en engelsk kokk.

Caines er kjøkkensjef på Gidleigh Park i Devon, Royal Clarence i Exeter. Han ble adoptert inn i en familie hvor moren hans oppfostret ham med kjærlighet til matlaging. Han ble utdannet ved Catering college i Exeter der han ble hyllet som «Student of the Year» i 1987. Han brukte senere tre år under hans mentor Raymond Blanc på Le Manoir aux Quat 'Saisons i Oxfordshire, før han flyttet til Frankrike for å lære under kjøkkensjefene Bernard Loiseau og Joël Robuchon i Paris.

Caines ble utnevnt til sjefskokk ved Gidleigh Park i 1994, men etter bare to måneder i jobben havnet han i en alvorlig bilulykke der han mistet hans høyre arm. Han var tilbake på kjøkkenet og jobbet deltid etter to ukers rehabilitering, og innen en måned arbeidet han igjen fulltid på kjøkkenet. I 1999 ble Gidleigh Park tildelt deres andre Michelin-stjerne, og i 2001 ble Caines tildelt tittelen Chef of the Year på The Catey Awards.

Michael Caines Restaurants Ltd ble grunnlagt i 1999, og Michael Caines Restaurant åpnet på Bristol Marriott Royal i juli 2003. Imidlertid resulterte et møte med entreprenøren Andrew Brownsword, tidlig i 2000, et samarbeid og kjøp av Royal Clarence i Exeter i oktober 2000. Sammen har de utviklet konseptet med Abode-hotellet. Caines ble utnevnt til medlem (MBE) i Order of the British Empire den 17. juni 2006. Caines er bosatt i nærheten av Exeter som ligger midt i byen Devon.

Caines støtter en rekke britiske veldedighetsorganisasjoner, særlig organisasjoner som arbeider for rettighetene til adoptivbarn som han selv var. I tillegg gir han donasjoner til enkelte organisasjoner som støtter mennesker som har måttet amputerte en eller flere kroppsdeler.