Michael Badnarik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Michael Badnarik
SI-MichaelBadnarik1.JPG
Født1. august 1954 (65 år)
Hammond
Utdannet ved Indiana University Bloomington
Beskjeftigelse Radioprogramleder, politiker, ingeniør
Parti United States Libertarian Party
Nasjonalitet USA

Michael Badnarik (født 1. august 1954 i Hammond i Indiana) er leder av United States Libertarian Party. Han stilte opp i det amerikanske presidentvalget i 2004 og fikk 0,3 prosent av stemmene. Hans ideologi er at man skal mer frihet, blant annet gjennom å fjerne det amerikanske to-parti-systemet.

Hans politiske filosofi vektlegger individuell frihet, personlig ansvar, og streng overholdelse av den amerikanske grunnloven. Badnarik er medlem av den politiske bevegelsen Free State Project (FSP).

I februar 2003 kunngjorde Badnarik hans kandidatur til det amerikanske presidentvalget som medlem av United States Libertarian Party. Han tilbrakte de følgende 18 månedene med å reise rundt i landet, og holdt kurs om USAs grunnlov til forskjellige organisasjoner. Badnarik fikk 0,3 prosent av stemmene i det amerikanske presidentvalget i 2004. Han ble allerede på et tidlig tidspunkt sett på som lite sannsynlig til å vinne presidentvalget. Ikke alle libertarianere var fornøyd med Badnarik som mulig president. I august 2005 kunngjorde Badnarik at han stilte til Representantenes hus ved valget i 2006. Han samlet nesten 450 000 dollar under denne kampanjen. I oktober 2008 begynte Badnarik som vert for et radio-program som ble sendt på Genesis Communications Network. Hans siste radioprogram ble sendt den 20. mars 2009. I november 2009 ble Badnarik valgt som en av tre delegater fra delstaten Texas som skulle delta under Continental Congress i 2009 som ble sponset av We, The People Foundation.

Badnarik har skrevet en bok, Good To Be King, (ISBN 1-59411-096-4) som blant annet omhandler konstitusjonell rett, boken ble utgitt i innbundet form i oktober 2004. I boken Good to Be King antyder Badnarik at det er unødvendig å ha førerkort for å kjøre bil, samt at skattemyndighetene ikke har noen konstitusjonell myndighet til å samle inn skatter og avgifter. Han led av et hjerteinfarkt om morgenen 21. desember 2009, mens han var i Viroqua, Wisconsin. Hjerte-lunge redning ble prøvd for å gjenopplive ham tre ganger uten å lykkes. På fjerde forsøk begynte hjertet hans å slå igjen. Han ble fraktet med helikopter til Gunderson Lutheran Hospital CCU i LaCrosse, Wisconsin. Søndag ettermiddag, 10. januar 2010, sendte Badnarik en melding til venner og støttespillere om at hans helse raskt ble bedre og at han snart kunne han utskrives fra sykehuset.