Michael Ancram

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Michael Ancram
Global Strategy Forum (6963381142) cropped.jpg
Født7. juli 1945 (74 år)
London
Far Peter Kerr, 12th Marquess of Lothian
Utdannet ved Christ Church, University of Edinburgh, Ampleforth College
Beskjeftigelse Politiker
Parti Det konservative parti
Nasjonalitet Storbritannia
Medlem av Faculty of Advocates

Michael Ancram, 13. marki av Lothian, (født 7. juli 1945) er en britisk konservativ politiker, som har representert valgkretsen Devizes siden 1992. Før dette representerte han henholdsvis Berwickshire & East Lothian og Edinburgh South. Han var med i de konservatives skyggekabinett fra 1997 til 2005.

Han stilte opp i partiledervalget i 2001, men lyktes ikke å bli valgt. I den avsluttende valgomgangen støttet han Iain Duncan Smith, som vant. Ancram ble partiets nestleder og skyggeutenriksminister. Han fortsatte i disse postene under den påfølgende partilederen Michael Howard. Etter valget 2005 ble han flyttet til posten som skyggeforsvarsminister, men forble partiets nestleder. Han forlot imidlertid skyggekabinettet i oktober samme år, da David Cameron ble valgt til partileder.

Michael Ancram hadde ærestittelen jarl av Ancram fra fødselen til 2004, da han arvet tittelen marki av Lothian. Som advokat og senere medlem av underhuset foretrakk han å bli nevnt kun som Michael Ancram, fremfor med disse titlene. Da House of Lords Act 1999 avskaffet arvelordenes automatiske rett til sete i overhuset kunne han fortsette som medlem av underhuset, noe han gjorde frem til parlamentsvalget i 2010. I november samme år ble han utnevnt til life peer som baron Kerr av Monteviot, som innebar sete i overhuset. Ancram er klansjef for den skotske Kerr-klanen.