Mia Törnblom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mia Törnblom
Født10. mai 1967[1]Rediger på Wikidata (56 år)
Farsta församling[1]
BeskjeftigelseSkribent, TV-programleder Rediger på Wikidata
NasjonalitetSverige

Maria Suzanne «Mia» Törnblom (født 10. mai 1967 i Stockholm) er en svensk livsstilscoach, foredragsholder, forfatter og tidligere programleder på svensk radio og TV. Hun er Sveriges fremste veileder innen personlig utvikling,[2] og har solgt over en million bøker.[3]

Som ung tok Törnblom slankemiddel med amfetamin, og ble raskt avhengig av narkotika, tilslutt ble hun heroinist.[3] Rusmisbruket førte til kriminelle handlinger og et liv der hun levde med mishandling fra hennes partner.[3] Hennes vei ut av 10 års misbruk førte til at hun ønsket å lære videre det hun selv hadde lært, og i 1998 holdt hun sin første forelesning om viktigheten av å ha god selvfølelse. Hun tok dette så langt at det nå er hennes arbeid. Det sentrale i kursene og foredragene er ofte hennes «bra-takk-hjelp»-metode som er med å bygge opp selvfølelsen.

Sammen med Renée Nyberg var hun programleder for Nyberg & Törnblom, som ble sendt på svensk TV3 i 2007. Hun var dessuten sommervert for programmet SommarSveriges Radio P1 samme år.

Törnblom har skrevet en rekke selvhjelpsbøker, hvor «Så dumt!» fra 2008 er en selvbiografi.[2]

Bibliografi (bøker oversatt til norsk)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Sveriges befolkning 1990[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Hjemmet - Jeg slanket meg til narkovrak
  3. ^ a b c Dagbladet - Fra dop og svik til suksess

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]