Metropolis (manga)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Metropolis (メトロポリス Metoroporisu) er en manga av Osamu Tezuka gitt ut av Ikuei Publishing i 1949.[1]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Historien begynner med en vitenskapsmann, Dr. Yorkshire Bell, som bemerker at dinosaurer en gang blomstret over hele jorden. Men han mener at de ble utryddet fordi dinosaurene avanserte utover deres evne til å tilpasse seg forandringer. Andre store pattedyr, blant annet Smilodon og mammut, opplevde de samme problemene - og ble dermed utryddet. Mennesker, jordens nåværende dominerende livsform, hadde en spesiell ressurs – større intelligens – som gjorde dem i stand til å avansere lenger enn alle tidligere skapninger som eksisterte før dem. Dr. Bell lurte på om mennesker i fremtiden risikerer å møte samme skjebne, og dermed utrydde seg selv.

En sommer avslører en bulletin at en langvarig etterforskning gjennomført av politi i regi av De forente nasjoner har oppdaget et komplott fra et morderisk hemmelig samfunn kjent som «The Red Party» ledet av Duke Red. De skal blant annet ha infiltrert en internasjonal vitenskapskonferanse i Metropolis. Samtidig som Duke Red beordrer sin håndlanger Acetylene Lamp å følge etter Dr. Charles Lawton, legger andre vitenskapsmenn merke til at Solen nå er dekket av store solflekker.

Charles Lawton, tilbake i sitt eget laboratorium, hadde nesten gitt opp sitt tretti år lange eksperiment med syntetiske celler (som blant annet var designet for å etterligne organiske celler) når han legger merke til at solflekkene har bestrålet hans syntetiske proteiner og bragt disse proteinene til live. Det samme oppdager Duke Red, som beordret Lawton til å lage en hel menneskekropp bestående av syntetisk vev - ansiktet er modellert etter en marmor-statue. Skapningen skal besitte forskjellige superkrefter, blant annet ha gjeller omtrent som en fisk for å puste under vann. I frykt for at skapelsen hans ville bli brukt til ondskap, vekket Lawton skapningen til live og ødela laboratoriet hans. Dette fikk Duke Red til å tro at hele skapelsen deres hadde blitt fullstendig ødelagt.

I virkeligheten hadde Lawton reddet dette kunstige mennesket, og oppdro det som sitt eget barn i det skjulte - takket være litt hjelp fra Dr. Bell. Skapningen får kallenavnet Michi. En annen gutt ved navn Ken'ichi tar med Michi til et museum, og statuen Michi ble modellert etter. Det viser seg at Duke Red og håndlangerne hans hadde utviklet et spesielt kjemisk våpen kalt Toron Gas, som var ansvarlig for alle de menneske-skapte solflekkene. De brukte også et stoff kalt omothenium (som forhindrer tyngdekraften rundt jordkloden) for å heve jordens temperatur nok til å smelte all is i Antarktis for å bygge deres nye store hovedkvarter på dette kontinentet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Metropolis (Manga)». Tezuka In English (engelsk). 5. september 2014. Besøkt 22. februar 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]