Mesfin Hagos

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Mesfin Hagos
Født20. århundre
Eritrea
Beskjeftigelse Politiker (i eksil)
Parti Folkets Front for Demokrati og Rettferdighet
NasjonalitetEritrea
1. forsvarsminister
1994–1995
RegjeringRegjeringen i Eritrea
EtterfølgerSebhat Ephrem

Mesfin Hagos var en av grunnleggerne av Det eritreiske folks frigjøringsfront(EPLF) i 1977. Før grunnleggelsen av organisasjonen hadde han sluttet seg til Den eritreiske frigjøringsfront(ELF) i 1966 som et ordinært medlem.

Mesfin Hagos forlot ELF i 1970 med Isaias Afewerki. Mesfin Hagos var en del av grunnleggerne av EPLF. Mesfin Hagos fungerte kort som stabssjef i EPLF.

I valget for presidentskap, tapte han for Isaias Afewerki med én stemme. Etter selvstendig ledet han et mytteri av soldater, men ble senere utnevnt og bekreftet som Eritreas første forsvarsministeren. I 1995 gikk han fra sin post og ble administrator i Debub-regionen.

På sluttet av 2001 meldte han seg til G-15 som blant annet foreslo presidenten i Eritrea i å stoppe den eritreisk-etiopiske krigen. På grunn av sin uenighet med måten krigen ble håndtert. Mesfin Hagos er nå et medlem av det ukjente "Eritrea Democratic Party", basert i Tyskland.

I 2008 og i 2009 hadde Mesfin Hagos forlatt sin nydannede "Eritrea Democratic Party". Han bor nå i eksil i Storbritannia.