Mervyn Pinfield

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Mervyn Pinfield (født 28. februar 1912 – død 20. mai 1966) var en britisk produsent og regissør, som jobbet for BBC i 1950- og 1960-årene. Han er mest kjent for å ha hatt stillingen som «associate producer» i TV-serien Doctor Who fra den første episoden av An Unearthly Child til The Romans, mens Verity Lambert var produsent.

Pinfield var en meget erfaren produsent og regissør. Før han ble ansatt i BBC, jobbet han fire år som regissør og teatersjef for Royalty Theatre i Morecambe. Han ble ansatt i BBC for å jobbe med direktesendt drama. På grunn av sin erfaring, ble han utpekt til å støtte den mindre erfarne Lambert siden Doctor Who var hennes første serie, som produsent. Hun viste seg å være så dyktig at hun sjelden trengte hans assistanse, og han jobbet derfor mere som en rådgiver.

Han regisserte også episode 1–4 av The Sensorites, The Space Museum og episode 1 og 2 av Planet of Giants for Doctor Who. Han regisserte også episoder av Compact, The Monsters og The Franchise Affair.

Pinfield var også kjent som oppfinneren av en tidlig versjon av teleprompteren, et system med en skjerm som viser programlederen hva han eller hun skal si foran kamera under sending. Han kalte sitt system for Piniprompter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]