Mennesker i drift

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mennesker i drift
orig. Strange Cargo
Generell informasjon
Utgivelsesår1940
Prod.landUSA
Lengde113 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiFrank Borzage
MusikkFranz Waxman
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker

Mennesker i drift (originaltittel: Strange Cargo) er et amerikansk romantisk drama fra 1940 regissert av Frank Borzage med Joan Crawford og Clark Gable i hovedrollene.

Dette er den siste av åtte filmer hvor Crawford og Gable spilte mot hverandre.

Handling[rediger | rediger kilde]

Julie, en kynisk prostituert i en by i nærheten av straffekolonien Djevleøya (en del av Fransk Guyana) og møter en fange Verne (spilt av Clark Gable) når han forsøker å gjemme seg. Julie risikerer å bli fjernet fra øya, hvis hun blir oppdaget sammen med en fange. Vernes fravær fra kolonien blir ikke lagt merke til fordi en annen mann i en fange-uniform (spilt av Ian Hunter) slutter seg til det mannskapet som kommer tilbake, noe som gjør opptellingen av fangene korrekt.

Men Verne blir senere oppdaget av M'sieu Pig, som rapporterer en forsvunnet fange. Verne blir funnet på rommet til Julie, og returnert til fengsel. Julie blir deretter forvist fra øya, men hun har ikke nok penger til å reise sin vei. Hun går til Marfeu (spilt av Bernard Nedell) for å be om hjelp, men ender opp med å bli fanget i hytta hans.

Ved brakkene i fengsel begynner den fremmede fangen, som heter Cambreau, å vise forskjellige egenskaper som begynner å definere ham som en mystisk, overnaturlig karakter: blant annet hans kunnskaper om andre mennesker, hans store fysiske utholdenhet, til og med hans uforklarlige besittelse av penger når det trengs. Moll planlegger en flukt fra fengsel, og tar med seg Cambreau, Telez, Hessler, en seriemorder som forgifter sine koner, Flaubert og Dufond. Verne og Moll har lenge vært bitre fiender, men Verne blir likevel med på flukt-forsøket. Men deres reise gjennom jungelen blir brutal, og de går snart tom for mat og vann.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Clark Gable.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]