Menneskenes barn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Menneskenes barn
orig. Children of Men
Generell informasjon
Sjangerthriller
Utgivelsesår2006
Prod.landStorbritannia
Lengde109 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiAlfonso Cuarón
ManusforfatterAlfonso Cuarón
Timothy J. Sexton
David Arata
Mark Fergus
Hawk Ostby
Basert påP. D. James' roman Menneskenes barn
MusikkJohn Tavener
SjeffotografEmmanuel Lubezki
Foran kamera
MedvirkendeClive Owen
Michael Caine
Julianne Moore
Prod.selskapUniversal Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Menneskenes barn er en dystopisk thriller fra 2006 regissert av Alfonso Cuarón. Den er løst basert på P.D. James' roman med samme navn, og Clive Owen spiller protagonisten Theo.

Filmen ble nominert til tre Oscar for «beste adapterte manus»,«beste fotografering» og «beste klipping» under den 79. Oscar-utdelingen.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I 2027, etter 18 år med global menneskelig infertilitet, er sivilisasjonen på randen av utryddelse. Storbritannia, den eneste stabile nasjonen i verden med en fungerende regjering har blitt fullstendig oversvømt av asylsøkere og innvandrere fra resten av verden. Storbritannia har blitt en politistat og det britiske militæret anholder ulovlige innvandrere over en lav sko. Theo Faron (Clive Owen) blir kidnappet av en militant gruppe, The Fishes, som kjemper for asylsøkernes rettigheter. Lederen deres viser seg å være hans ekskone Julian Taylor, som han ble separert fra da sønnen deres døde under en influensa-pandemi i 2008. Julian tilbyr Theo penger for å skaffe papirer for en ung flyktning ved navn Kee. Theo skaffer de riktige papirene fra en fetter som er byråkrat. Kee kan likevel ikke reise noen steder uten ledsager, så Theo godtar å eskortere Kee i bytte mot mer penger. De reiser mot kysten til en båt som venter på dem litt utenfor kysten.

De blir overfalt av en væpnet gruppe, og Julian blir skutt og drept. The Fishes dreper to politimenn som stopper bilen deres før de stikker av og søker tilflukt i et trygt hus. Kee avslører at hun er gravid, og at hun er den eneste gravide kvinnen igjen på jorden. Påfølgende natt overhører Theo en samtale mellom flere medlemmer av The Fishes og han oppdager at Julians død egentlig ble arrangert av dem, slik at de kunne bruke Kee og barnet som politisk verktøy under en kommende revolusjon mot myndighetene. Theo vekker Kee og de stjeler en bil og rømmer til Theos venn Jasper Palmer (Michael Caine), som tar seg av sin kone, en tidligere journalist som ble katatonisk etter å ha blitt brutalt torturert flere år tidligere. The Fishes finner huset de gjemmer seg i og Jasper blir igjen for å stoppe dem, og Theo blir forskrekket vitne til at the Fishes dreper Jasper.

Før de rekker frem til kysten føder Kee en liten jente. Dagen etter får Theo og Kee vite at en krig har brutt ut mellom den britiske hæren og flyktningene med støtte fra The Fishes. Midt i kampene mellom hæren og flyktningene blir Kee og babyen tatt til fange av The Fishes. Theo sporer dem opp til en leilighet som er under kraftig angrep fra militæret, og han får henne ut. Overveldet av det nyfødte barnet blir det en midlertidig stopp i kampene, og de unnslipper. De kommer seg over i en båt, og ser på at Royal Air Force bomber flere bygninger på land. Det viser seg at Theo ble skadet i kamphandlingene. Kee forteller at hun vil kalle barnet sitt Dylan, etter Theos avdøde sønn. Theo dør av skadene i det ett skip nærmer seg gjennom tåken og redder dem.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Skuespillere og roller
Clive Owen Theodore Faron
Julianne Moore Julian Taylor
Michael Caine Jasper
Claire-Hope Ashitey Kee
Pam Ferris Miriam
Chiwetel Ejiofor Luke
Danny Huston Nigel
Peter Mullan Sid
Charlie Hunnam Patrick
Oana Pellea Marichka
Paul Sharma Ian
Jacek Koman Tomasz
Philippa Urquhart Janice

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]