Mega Man X

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Mega Man X (Rockman X i Japan) er en videospillserie av Mega Man-spillene.

Historie[rediger | rediger kilde]

Det hele startet da Dr. Light (mannen som lagde Mega Man) konstruerte en robot han kalte «Mega Man X». X var ikke som andre roboter, han var en robot som kunne tenke. På grunn av dette, fryktet han at X kunne bli en trussel for menneskeheten, og derfor låste han X bort i en kapsel. Etter dette døde antageligvis Dr. Light.

100 år senere, i året 21XX (2114 eller senere) leter en arkeolog som heter Dr. Cain etter Mesozoikum plante-liv. Da finner han uventet laben til Dr. Light og kapselen der Mega Man X lå.

Dr. Cain konstruerer en robotrase etter Mega Man X, som han kaller Reploids. Reploids kan tenke som mennesker.

Uheldigvis går ikke dette helt bra. Noen Reploids begynner å gå Maverick, som betyr at de blir slemme og gjør det de vil. Da blir Maverick Hunters dannet av Dr. Cain for å stanse disse robotene.

For lederne av Maverick Hunters, lager Dr. Cain en helt spesiell reploid med et veldig avansert tenkesystem, som han kaller Sigma. Sigma ledet Maverick Hunters i ca. tre år, men da går Sigma Maverick. Han mente menneskene ikke burde leve, fordi de hindret reploidene å vokse. Sigma skaffer seg mange tilhengere.

Zero, som også er en Maverick Hunter har tenkt å stoppe Sigma, og det har X også, fordi han føler seg skyldig for at Maverickene har blitt til, siden han var prototypen til Reploidene…

Hovedpersoner[rediger | rediger kilde]

Mega Man X[rediger | rediger kilde]

Mega Man X er den første roboten i stand til å tenke selv, og ha egne meninger og følelser. Dr. Thomas Light er professoren som laget X. X ble gjenfunnet av Dr. Cain, som skapte reploidene etter modell av X.

X er utstyrt med en Mark17 X-Buster som kan skyte plasmaskudd, eller bli ladet opp for å skyte et enda kraftigere skudd. Finner man oppgraderingen til X sin X-buster vil man kunne lade opp våpene man har fått av de drepte maverickene (bossene). Det fører til at våpene er sterkere eller har bedre rekkevidde. Skjoldet til Armored Armadillo i det første spillet gjør at man kan drepe enkelte fiender uten at det går utover skjoldet.

X er spillbar fra og med starten i alle spillene utenom i Mega Man X7. For at X skal bli spillbar må man redde 64 reploider (hans egne venner).

X er ranket som en klasse B Hunter fordi han ikke liker å krige, til tross for at han har ferdighetene som en klasse A Hunter. X sin store svakhet er altså å måtte drepe andre, selv sine fiender. Han dreper dem for å redde jorden og menneskeheten fra å bli utslettet.

Zero[rediger | rediger kilde]

Zero er en Maverick Hunter som er god venn med X, og hjelper ham med å stoppe Sigma. Han er bevæpnet med et sverd som ligner på en lyssabel som Jediene bruker i Star Wars. Det har vanligvis fargen rosa, med stjerner som glimter ut av det.

Zero ble opprinnelig laget av Dr. Wily, som er kjent fra Mega Man-serien. Den onde professoren (Wily) som lenge jobbet sammen med Dr. Light (Thomas Light) laget Zero for å ødelegge Mega Man (laget av Dr. Light).

Det som også er fortalt er at Zero opprinnelig er et virus! Men en dag, det var mens Dr. Cain levde, havnet Zero og Sigma i tottene på hverandre. Zeros virus fikk sin virkning helt på slutten av kampen og dette ble overført til Sigma. Mens Sigma fortsatt var god (infeksjonen hadde ikke begynt å virke enda) så ga han ordre til sine menn om å bringe Zero til Dr. Cain for undersøkelser av Zero. (I Mega Man X4 er det en animasjon som viser dette.)

Zero ble omprogrammert og viruset ble fjernet og han begynte å jobbe sammen med Mega Man X.

Zero ble ikke en ordentlig spillbar karakter før i Mega Man X4. Man ser i det første spillet i serien at Zero dør etter en kamp mot den onde roboten Vile. I Mega Man X2 kan man få se Zero i to forskjellige former. En hvor han er ond (en kopi av Zero – slik han var før i grunn, her har han en svart farge utenpå) og en hvor han er god. For at han skal bli god må man drepe tre roboter, som kaller seg X-Hunters, i tre av spillets åtte første brett (om man ser bort fra det aller første brettet som er veldig enkelt og et brett som skal gi en introduksjon til gameplayet). Man må ikke tape en eneste gang mot disse tre robotene. Når man har beseiret hver enkelt av dem, får man en belønning: en av Zeros tre deler. Da vil man ikke måtte slåss mot den falske Zero, fordi den ekte Zero vil drepe den falske.

I Mega Man X3 er Zero forsåvidt spillbar, men det gjelder langt i fra i hele spillet. Man kan se på ham som en deltidsspillbar figur her.

I Mega Man X5 så dør han, igjen, etter at man har drept Sigma – uavhengig om det skjedde med X eller Zero. Men også i Mega Man X5 kan Zero bli maverick igjen, og da blir også avslutningen litt annen enn om han ikke ble maverick. Dette er fordi Keiji Inafune (det er han som laget Mega Man og Mega Man X) ville gi alternative avslutninger. Men for at det skal skje så må man mislykkes med sine oppdrag om å redde Tellus (jorden) fra sin undergang.

I Mega Man X6 er det mulig å finne Zero, men da må man først drepe den onde kopien (som er sort/lilla her). Så han er ikke spillbar fra starten av i verken Mega Man X, X2, X3 eller X6. (Legg merke til at Zero ikke har den store påvirkningen i det første spillet.)

Axl[rediger | rediger kilde]

Introdusert i Mega Man X7. Han vil bli med Maverick Hunterne, etter å ha forlatt Red Alert Syndicate. Han er bevæpnet med to pistoler, og har evnen til å ta egenskapen fra hvilken som helst Reploid han bekjemper.

I Mega Man X8 blir det røpet at Axl er en prototype for neste generasjons Reploider.

Det ironiske er at Axl ikke kan bli maverick sånn som de nye reploidene. Og Axl sine to pistoler gjør det også enklere å få høy kombo i Mega Man X8 enn det tilfellet er med X og Zero. Dette er forøvrig første gangen man får komboer i et Mega Man (hvilken som helst serie) spill! Det kan også forbedre ranken.

Dr. Light[rediger | rediger kilde]

Skaperen av Mega Man X. Dr. Light følte at han trengte å segle X bort til menneskene var klar for det. Han dukker opp av og til som holografiske bilder, for å gi X oppgraderinger.

Sigma[rediger | rediger kilde]

Maverickenes overhode. Han prøver å lage en ny verden med bare Mavericks, uten å tenke på menneskene.

Fra gammelt av så var Sigma en (Maverick) Hunter av klasse A. Da han en dag møtte på den (tidligere) onde Zero som inneholdt virus. I slåsskampen blir Zero beseiret av Sigma, men Zero overfører viruset til Sigma som senere blir ond (maverick).

Sigma var Maverick Hunternes øverstkommanderende, selv ovenfor (hovedkarakteren) X.