Meet Dave

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Starship Dave
Generell informasjon
SjangerKomedie
UtgivelsesårUSA 11. juli 2008
Norge 19. september 2008
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBrian Robbins
ProdusentDavid Friendly, Jon Berg, Todd Komarnicki
ManusforfatterBill Corbett
Rob Greenberg
SjeffotografJ. Clark Mathis
KlippNed Bastille
Foran kamera
MedvirkendeEddie Murphy
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Meet Dave (tidligere Starship Dave) er en filmkomedie skrevet av Bill Corbett og Rob Greenberg.[1] Filmen handler om en gjeng små menneskelignende romvesner som søker en måte å redde sin fordømte verden på. Eddie Murphy skal spille mennesket romvesnene bruker som romskip (romskipet Dave), samt skipets kaptein. Innspillingen begynte i mars 2007.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I sin leilighet i New York City stirrer en ung gutt ved navn Josh Morrison (spilt av Austyn Lind Myers) gjennom ett teleskop mot et objekt som faller fra himmelen. Dette viser seg å være en metallkule i golfball-størrelse som flyr gjennom vinduet og lander midt i fiskebollen hans, og tapper raskt vannet fra bollen med gullfisken hans. Josh bestemmer seg for å vise frem objektet ved skolens vitenskapelige presentasjon. Noen måneder senere krasjer en massiv ildkule i vannet i nærheten av Liberty Island. Dette blir avslørt å være et stort romskip kontrollert av 100 små humanoide romvesener. Skipets kaptein (spilt av Eddie Murphy) styrer skipet ved hjelp av hans nestkommanderende (spilt av Ed Helms)

Romvesen forsøker å redde deres egen planet, Nil, på grunn av en energi-krise. De trenger salt, som de planlegger å få tak i ved å tappe hav på jordkloden ved hjelp av metallkulen som havnet på jorden ett par måneder tidligere, så de må få tak i metall-kulen. Kapteinen på romskipet tilbringer mer tid sammen med Josh og hans mor Gina, og de innser at mennesker er mer avanserte enn romvesenene først trodde. De observerer mennesker som viser følelser og kjærlighet. Kapteinen bestemmer seg for å avlyse planen om å drenere havene, fordi dette ville ha ødelagt livet på jordkloden. Etter å ha brukt mye tid på jorden, begynner det meste av mannskapet å utvise nye "følelser" ved å innta Jordens kultur, manerer og holdninger.

Nestkommanderende mener at kapteinen og resten av mannskapets endrede oppførsel er uakseptabelt, og tar kommandoen over skipet, og arresterer kapteinen. Kapteinen og ett par støttespillere forsøker å overbevise resten av mannskapet om at den virkelige kapteinen er den egentlige ansvarlige. I tillegg ruller metall-kulen ut i havet. Kapteinen ønsker å hente den, men får beskjed om at de bare har nok kraft til å enten hente den, eller reise hjem til deres egen planet igjen. Kapteinen bestemmer seg for å redde jordkloden, og resten av mannskapet sier seg enige. Josh forsøker å fortelle politiet at vesenene egentlig er ufarlige, men han blir ignorert.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Eddie Murphy Dave
Gabrielle Union Janessa
Ed Helms
Elizabeth Banks
Judah Friedlander
Pat Kilbane Number Four
Shawn Christian Lt. Left Arm
Brandon Molale

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Biography of Bill Corbett». RiffTrax. Besøkt 3. mai 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]