MediaWiki-diskusjon:Common.js

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

MediaWiki:Common.js/numarticles.js[rediger kilde]

Nå er MediaWiki:Common.js/numarticles.js på plass, noe som vil gi oss muligheten til å hente ut antall artikler på andre språk (tilsvarer {{NUMBEROFARTICLES}}-funksjonen, men denne for alle prosjekter). Ved å legge til følgende i MediaWiki:Common.js vil vi kunne vise antall artikler på andre wiki-prosjekter i sanntid på Wikipedia:Statistikk:

if(wgPageName == 'Wikipedia:Statistikk' && wgAction == 'view') importScript('MediaWiki:Common.js/numarticles.js')

Noen som har motforestillinger mot dette? --Eivind (d) 18. jun 2008 kl. 13:32 (CEST)

Jeg er ikke så begeistret for å dra inn dynamisk innhold fra andre nettsteder. Javascript bør kun brukes for å tilrettelegge allerede tilgjengelig tekst, ikke for å hente inn tekst fra andre steder. ZorroIII 18. jun 2008 kl. 13:42 (CEST)
Og hva er de negative sidene? --Eivind (d) 18. jun 2008 kl. 13:43 (CEST)
Jeg ser ikke helt behovet for at nowp skal annonsere hvor mange artikler som finnes på de andre wikimedia-prosjektene. Bedre å henvise til meta for slike ting, og forholde oss til norsk wikipedia her. Laaknor 18. jun 2008 kl. 15:12 (CEST)
Tja, var ikke tanken å annonsere for andres wikier, men å lage en bedre Wikipedia:Statistikk … --Eivind (d) 18. jun 2008 kl. 16:06 (CEST)

update special search engine[rediger kilde]

"Hello. I assigned Pmartin to a temporary global 'editinterface' group, so that he can update a script on several wikis. The script was broken by recent changes to the Special:Search page. I hope this was not controversial, but if you'd like to object, please leave me a message on m:User talk:Pathoschild. :) —Pathoschild 23:06:58, 30 oktober 2008 (UTC)" Pmartin 31. okt 2008 kl. 00:37 (CET)

Forklaring[rediger kilde]

La inn denne endringen i MediaWiki:Common.js og denne endringen i MediaWiki:Common.css for å få til vis/skjul-funksjonalitet i malen {{Kollaps topp}}. Tok med all navbox-kode fra en-wp slik at ting fungerer likt på tvers av prosjektene. nsaa (disk) 30. mar 2010 kl. 10:32 (CEST)

Hva med å kommunisere?[rediger kilde]

Kan noen forklare meg hvorfor dette gjøres 2011-07-07T16:17:13 ZorroIII (Diskusjon | bidrag | blokker) m (11 025 bytes) (Tilbakestilte endring av Jeblad (bidrag) til siste versjon av Haros). Det er veldig greit å skrive en begrunnelse og kke bare fjerne stoff andre har lagt til for å fikse diverse problemstillinger. nsaa (disk) 7. jul 2011 kl. 21:42 (CEST)

Jeg tilbakestilte. Det er greit at man kommuniserer før man fjerner andres arbeid uten videre. nsaa (disk) 7. jul 2011 kl. 21:44 (CEST)
Og jeg tilbakestilte meg selv. Her skjedde det noe meget rart. Når jeg trykket på egne bidrag fikk jeg denne http://no.wikipedia.org/wiki/Wikipedia/no/wiki/Spesial:Bidrag/Nsaa istedenfor den korrekte http://no.wikipedia.org/wiki/Spesial:Bidrag/Nsaa, så jeg forstår tilbakestillingen ZorroIII gjorde (når man trykker på en lenke i fanene fikk disse lagt inn ekstra-stien … /wiki/Wikipedia/no …, derfor feilmeldingen i nettleseren etter denne endrinegn) … nsaa (disk) 7. jul 2011 kl. 21:56 (CEST)
Alle internlenkene førte ut i det store intet, redigering av artikler var så godt som umulig før tilbakestillingen. Jeg lurte selv på hvordan dette kunne fikses, det så nokså dramatisk ut. Mvh BjørnN 7. jul 2011 kl. 22:07 (CEST)
Wikipedia var totalt brukket pga endringer uten forklaring. Klikket man på en lenke havnet man på en feilmelding, før man ble videresendt til en annen feilmelding. For å få Wikipedia til å virke igjen var enkleste måte å tilbakestille med å hacke til riktig url. Forøvrig var dette et godt bevis på at man ikke skal rote med noe man ikke vet hva er, eller tilbakestille noe man ikke vet grunnen til. Så, med mindre man vet hva man gjør bør man holde seg langt unna common.js og de andre javascript-filene. ZorroIII 7. jul 2011 kl. 22:08 (CEST)
Ja, kommunikasjon er viktig. Vedlig fint om det legges igjen en saklige kommentarer når slikt skjer. nsaa (disk) 7. jul 2011 kl. 22:14 (CEST)
En endring tryna og jeg så ikke hva som skjedde. Rent konkret så ble en funksjon omskrevet slik at den ikke laster fra egen side, den er beskrevet som «Stay on the secure server as much as possible» og lå tidligere på MediaWiki:Common.js/secure.js. Når script importeres dynamisk og endrer på sider så vil den korte tiden det tar ofte være nok til at en side allerede er uttegnet når det ekstra scriptet starter. Dette gir flimring som bør unngås. Samtidig trengs det opprydding i gamle script, noen av dem støtter seg på metoder som er blitt utdatert. Det er bakgrunn for endringene.
Under omskriving ble en test flyttet, men plassert i en slik kontekst at effekten ble negert. Resultatet ble omskriving av lenker som ikke skulle endres og med feil regler. Dette skjedde når lenkene brukte «http» og ikke «https», eller motsatt av det funksjonen skulle gjøre. Samtidig ble resultatet sjekket på en laptop som er satt opp til å tvangsomskrive alle aksesser til Wikipedia slik at det brukes «https». På denne virket resultatet riktig. I tillegg cacher load.php ressurser meget aggressivt og det gjorde at en dobbeltsjekk via en innlogget mobil også viste en feilfri side.
Forøvrig så har det aktuelle scriptet vært defunk en god tid, og det kan tenkes at noen av reglene er utdatert. Jeg har ikke endret på noen av dem, så om noen oppdager feil i lenker så kan det godt være at noen av dem må oppdateres. — Jeblad 8. jul 2011 kl. 03:04 (CEST)
Slutt med å endre i common.js uten at du samtidig forklarer hva du gjør, endringsforklaringene du har brukt er verdiløse. Test lokalt først (det finnes plugins som lar deg endre script lokalt i browseren) før du legger inn ferdig testet kode. ZorroIII 8. jul 2011 kl. 06:50 (CEST)
ZorroIII, det er fint at du fant en løsning. — Jeblad 8. jul 2011 kl. 09:13 (CEST)
@Jeblad: Som Zorrolll sier bør ting testes lokalt om det er mulig, samt at vi alle forsøker i størst mulig grad forklarer endringer vi gjør med forståelige ord. Sist gang jeg gjorde en endring her (før min famøse tilbakestilling av Zorrolll), sa jeg veldig klart i fra hva det var jeg gjorde, se post rett over denne (MediaWiki-diskusjon:Common.js#Forklaring). Dette er et samarbeidsprosjekt der man i størst mulig grad bør forklare hva man gjør slik at flere kan få (i hvert fall funksjonell) innsikt i hvorfor ting er endret. nsaa (disk) 8. jul 2011 kl. 10:40 (CEST)
@ZorroIII: Har du en oppskrift på hvordan dette kan testes lokalt enklest mulig? nsaa (disk) 8. jul 2011 kl. 10:46 (CEST)

Bruk av «dontcountme»[rediger kilde]

En god del steder har URL-paramteren «dontcountme» overlevd nokså lenge. Dette er et hack som ble brukt for Webalizer, men dette analyseprogrammet har ikke vært i bruk siden 2004. Den kan derfor med fordel fjernes fra script. Se også Bug 17901 - Remove any remaining instances of &dontcountme=s. — Jeblad 8. jul 2011 kl. 09:57 (CEST)

Det høres fornuftig ut sett med mine legøyne. Hvor brukes dette hos oss i dag? nsaa (disk) 8. jul 2011 kl. 10:42 (CEST)
Det ble brukt blant annet i Common.js, jeg har fjernet det en del steder.[1] Nedefor er listet noen gjenstående brukerscript. Merk at fritekstsøk i javascript er litt upålitelig så det finnes nok flere steder hvor parameteren brukes. — Jeblad 8. jul 2011 kl. 11:19 (CEST)

Multibilde/Scroll gallery[rediger kilde]

Det er et script MediaWiki:Multibilde.js som blir brukt i forbindelse med malen Mal:Scroll gallery. Utover noen diskusjonssider og eksempler så er den brukt ett eneste sted og det er i Det osmanske rike hvor den brukes for å vise den historiske utbredelsen til riket. Umiddelbart virker funksjonaliteten som noe perifer og/eller lite tilpasset behovene på Wikipedia. Muligens kan det være en idé å se på hvilken typer av funksjonalitet som løser problemet/-ene. Tilleggsfunksjonen MediaWiki:Gadget-slideshow.js gjør omtrent det samme, men med mindre kode. I tillegg opererer denne tilleggsfunksjonen på ordinære gallerier. Muligens er den et bedre alternativ for å lage noe for prod, selv om den sistnevnte koden har feil i utlegget. Det som en uansett bør ha er en form for play eller slider for å animere lengre billedsekvenser. Er disse en visualisering av noe som endrer seg over tid så må tidsfaktoren føles riktig, eventuelt må det være tydelig at den er forskjøvet. Før det legges for mye arbeid i dette så må det også avklares om noe av dette er på vei som standardfunksjonalitet. — Jeblad 8. jul 2011 kl. 22:53 (CEST)

Funksjonen hasClass[rediger kilde]

Det er en egen funksjon hasClass definert som brukes en del steder. Dette er funksjonalitet som finnes i jQuery, slik at den med fordel kan fjernes fra denne siden. Ulempen med å fjerne den med en gang er at mye eldre kode da vil slutte å fungere. Brukerscript kan en antakelig overlate til de enkelte å fikse, men Visskjul.js og Linjekart.js er mer kritiske. — Jeblad 9. jul 2011 kl. 09:50 (CEST)

Jeg har ikke satt meg inn i jQuery, men jeg tror ikke at det er noen heksekunst å skrive om koden. Jeg antar at feks.
hasClass( element, "outercollapse" )
kan erstattes med noe sånt som
jQuery(element).hasClass("outercollapse")
De fleste stedene er element et indisert tabellelement av typen tab[i], jeg vet ikke om det har noen betydning i denne sammenhengen. Mvh BjørnN 9. jul 2011 kl. 18:09 (CEST)
Det er nokså rett frem å erstatte funksjonen, men det er en jobb som må gjøres og kanskje sammen med en fullstendig omskriving av de aktuelle scriptene. Noen av de er på vei til å bli byttet ut, så jeg er usikker på om en bør flikke flikke på dem. — Jeblad 9. jul 2011 kl. 18:25 (CEST)

Jeg har nå erstattet hasClass() med $().hasClass() i de aktuelle skriptene, bortsett fra i brukerskriptene. BjørnN 28. jul 2011 kl. 21:39 (CEST)

Det går noen dager før alle har fått ny utgave av de aktuelle filene, deretter tror jeg funksjonen kan fjernes. De som bruker funksjonen i egne script kan eventuelt legge dem til lokalt i sine script. — Jeblad 28. jul 2011 kl. 21:53 (CEST)

Kolonner og lister i spesifikke seksjoner[rediger kilde]

Multiple kolonner for lister i seksjonene «referanser», «litteratur», «kilder», «eksterne lenker» og «se også» er i denne diffen. Blir løsningen for påtrengende så kan den rulles tilbake. — Jeblad 6. aug 2011 kl. 17:04 (CEST)

Oppdatering for MW 1.19[rediger kilde]

Endre fra og med linje 529 og til bunnen av siden (det står «/** Translate #REDIRECT» i kommentaren) og sett inn det som er på siden Bruker:Jeblad/mw1.19.js. Fjern også funksjonen fra linje 111 til 211 (det står « * Description: Load edit buttons for the old editor» i kommentaren). Da skal både beta toolbar for WikiEditor fungere som tidligere og den gamle er også på plass for de som bruker den. Sjekk at det ikke kommer feilmeldinger, det kan ta litt tid før script regenereres. Det er også mulig å sette opp dette som «opt out», men da blir det litt mer komplekst å beskrive hva som må gjøres. — Jeblad 2. mar 2012 kl. 11:39 (CET)

OMDIRIGERING istedenfor REDIRECT[rediger kilde]

Problemet er bind som kjører etter at strukturene er lagd, men dette burde strengt tatt fungert. Endringen bør være uten problemer, men kan feile pga lasteorden. Tror ikke dette er et reelt problem, men hvis endringen slutter å fungere så sjekk når verktøylinja settes opp. — Jeblad 22. mar 2012 kl. 11:22 (CET)

Fjern dette
    // a small fix that really should be done as localization
    $( '#wpTextbox1' ).bind( 'wikiEditor-toolbar-buildSection-advanced', function( event, section ) {
         section.groups.insert.tools.redirect.action.options.pre = '#OMDIRIGERING ' + '[' +'[';
    });
Legg til dette 
Dette skal foran kommentaren der det står «Description: Modify parts of the toolbar to better suit this projects needs» (dvs foran linje 426)
/** Translate #REDIRECT
 *
 * Description: A workaround for bug 24114, "Redirect toolbar button doesn't insert localized version of #REDIRECT"
 * Original: http://meta.wikimedia.org/wiki/2010_Wikimedia_design_and_feature_change/Feedback/Archive_1#REDIRECT_button
 * Maintainers: [[:no:User:Sidhekin]]
 * Change:
 *  must bind the function earlier to get the wanted effect
 *  added try-catch but not sure if its necessary, the structures will always be defined
 *  jeblad, 2011-05-12
 */
(function(mw, $) {
  if ( window.wgWikiEditorEnabledModules && wgWikiEditorEnabledModules.toolbar ) {
    try {
      $( '#wpTextbox1' ).bind( 'wikiEditor-toolbar-buildSection-advanced', function( event, section ) {
         section.groups.insert.tools.redirect.action.options.pre = '#OMDIRIGERING [[';
      } );
     }
     catch (e) {
      // Woopsie, die without a notice
     }
  }
})(mediaWiki, jQuery);

Endring av iwcheck[rediger kilde]

Kommenter ut linje

345: if (mw.config.get( 'wgNamespaceNumber' ) != 0) return;

Dette vil gjøre det mulig å få automatisk sjekk av motstående artikler på nynorsk i oversikter i prosjektrommet. — Jeblad 19. aug 2012 kl. 06:42 (CEST)

Det virker som en nyttig sak på prosjektsider og diskusjonssider, men vet du hvorfor linjen ovenfor var der i utgangspunktet? Ser ikke umiddelbart bruksområdet for iwcheck i hovednavnerommet. – Danmichaelo (δ) 19. aug 2012 kl. 13:03 (CEST)
Den ble laget for oversikter ala Samiske geografiske navn (Alta) og vil da gjøre det enkelt å finne ut hvilken artikler som finnes på et annet språk. — Jeblad 19. aug 2012 kl. 15:27 (CEST)
Ah, greit å vite. Har kommentert ut den aktuelle linja. – Danmichaelo (δ) 19. aug 2012 kl. 19:08 (CEST)

Endring for å få legacy toolbar til å fungere[rediger kilde]

Linjer som setter elementer i det globale arrayet mwCustomEditButtons må endres til direkte eller indirekte å bruke mw.toolbar.addButton. Berørte linjer er 493 – 585. — Jeblad 20. aug 2012 kl. 00:50 (CEST)

Done. Stigmj (diskusjon) 20. aug 2012 kl. 02:37 (CEST)
Takk! =D — Jeblad 20. aug 2012 kl. 08:21 (CEST)

Give search results even when page doesn't exist[rediger kilde]

Screenshot of the Earth test search, with this script adding links to Wikidata, Reasonator, Commons, and Wikipedia.

Hello, I propose to enable the tool created by Magnus Manske (creator of MediaWiki) to provide results from other languages and Commons (via Wikidata) when a page doesn't exist here: links are added to Special:Search and noarticletext. This helps to encourage translation and to make readers use your wiki more, because they can be sure to find something even if it's not local (rather than searching directly on the biggest wiki). The Italian and Polish Wikipedias, among others already enabled it by default.
Examples: [2] [3] [4]. More information: Magnus blog.
How to: just add the following line at the end of Common.js.

// Results from Wikidata
// [[File:Wdsearch_script_screenshot.png]]
if ( mw.config.get( 'wgCanonicalSpecialPageName' ) === 'Search' || ( mw.config.get( 'wgArticleId' ) === 0 && mw.config.get( 'wgCanonicalSpecialPageName' ) === false ) ) {
	importScriptURI("//en.wikipedia.org/w/index.php?title=MediaWiki:Wdsearch.js&action=raw&ctype=text/javascript");
}

--Nemo 20. mai 2014 kl. 20:40 (CEST) (comments, translations and last instructions)

Strikethrough[rediger kilde]

Forslag til kode for å legge til strikethrough i WikiToolbar. Koden legges inn mellom funksjonskallene omtrent på linje 655. Hvis det ikke fungerer som forventet så endre section til 'main', jeg mener å huske at det er litt problemer med når de forskjellige seksjonene lages. Det finnes flere aktuelle ikoner på commons:Category:WikiEditor toolbar icons med litt forskjellig font og størrelse. Muligens bør det lages en A som passer bedre med resten av ikonene på verktøylinja. — Jeblad 20. mai 2014 kl. 20:40 (CEST)

    // Add button for inserting strikethrough
    $( '#wpTextbox1' ).wikiEditor( 'addToToolbar', {
      'section': 'advanced',
      'group': 'format',
      'tools': {
        'strikethrough': {
          label: 'Gjennomstrykning',
          type: 'button',
          icon: '//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/95/Toolbaricon_strike_s.png',
          action: {
            type: 'encapsulate',
            options: {
              pre: "<s>",
              //peri: "<s>&nbsp;</s>",
              post: "</s>"
            }
          }
        }
      }
    });
Lagt til kodesnutten [5]. Nsaa (diskusjon) 20. mai 2014 kl. 21:21 (CEST)

Endringsforslag angående malen «Portal»[rediger kilde]

Malen {{Portal}} flytter nå noen lenker opp til en tekstlinje øverst på skjermen. Denne edringen er ikke ønskelig på print-media da lenkene ikke er funksjonelle.

Koden fra linje 122 som nå er

/**
 * Description: Move the set of links from a box at the bottom of the page to the siteSub at the top
 * Maintainers:
 */
(function(mw, $){
  $(function(){
    var portlinks = $('#portlinks').html();
    if (portlinks && portlinks.length) {
      portlinks = portlinks.replace(/(?:&nbsp;|&#160;|\u00a0|\u000d|\x0d|\r|\u000a|\x0a|\n)*(?:&middot;|·|\|)(?:&nbsp;|&#160;|\u00a0|\u000d|\x0d|\r|\u000a|\x0a|\n)*/g, ", ");
      $('#siteSub').html(portlinks);
      $('#portlinks').remove();
    }
  });
})(mediaWiki, jQuery);

bør endres til

/**
 * Description: Move the set of links from a box at the bottom of the page to the siteSub at the top
 * Maintainers:
 */
(function(mw, $){
  $(function(){
    var portlinks = $('#portlinks').html();
    if (portlinks && portlinks.length) {
      if (!window.matchMedia('print')) {
        portlinks = portlinks.replace(/(?:&nbsp;|&#160;|\u00a0|\u000d|\x0d|\r|\u000a|\x0a|\n)*(?:&middot;|·|\|)(?:&nbsp;|&#160;|\u00a0|\u000d|\x0d|\r|\u000a|\x0a|\n)*/g, ", ");
        $('#siteSub').html(portlinks);
      }
      $('#portlinks').remove();
    }
  });
})(mediaWiki, jQuery);

Et alternativ er å teste for "screen", men da vil noen visningsformer falle bort hvor navigering er mulig. — Jeblad 12. apr. 2015 kl. 14:07 (CEST)

La inn koden. Cocu (d) 2. sep. 2015 kl. 20:50 (CEST)

Endringsforslag fra bruk av mal i referanse-seksjonen til bruk av tagg[rediger kilde]

Forslag til ny kode for overskriftsmenyen. På omtrent linje 810 og utover er det en kode som nedenstående

                'titles-references' : {
                  label: '== Referanser == – oppgitte referanser i teksten',
                  action: {
                    type: 'encapsulate',
                    options: {
                      pre: "== Referanser ==\n{{referanser}}\n",
                      ownline: true
                    }
                  }
                },

Denne koden bør endres til

                'titles-references' : {
                  label: '== Referanser == – oppgitte referanser i teksten',
                  action: {
                    type: 'encapsulate',
                    options: {
                      pre: "== Referanser ==\n<references />\n",
                      ownline: true
                    }
                  }
                },

Et alternativ er å sette den inn på åpen form for å invitere til å flytte ref-tagger, men jeg tror dette er unødvendig. — Jeblad 2. sep. 2015 kl. 16:57 (CEST)

Da er koden lagt inn. Cocu (d) 2. sep. 2015 kl. 20:48 (CEST)

Portallenker[rediger kilde]

På linje 122 og videre er det en funksjon som trenger oppdatering. Denne koden er skrevet uten testing da jeg ikke har tilgang til denne siden. Feilen består i en endring ifm matchMedia hvor denne nå trenger et ytterligere kall matches. Funksjonen burde også manipulere content-noder direkte, uten bruk av regex, men dette må testes. Merk at det finnes en egen språkspesifikk listefunksjon som muligens kan brukes. — Jeblad 3. sep. 2015 kl. 10:15 (CEST)

@Jeblad: Koden er lagt inn. Cocu (d) 4. sep. 2015 kl. 08:22 (CEST)

Skrivefeil i kommentar[rediger kilde]

Det er en skrivefeil i kommentar på linje 865. Den lyder nå

// Code to set class reflecting number of parents for references

Det korrekte er

// Code to set class reflecting number of children for each parent in references

Det vil vel muligens kunne skape forvirring senere om dette ikke endres. — Jeblad 6. okt. 2015 kl. 16:14 (CEST)

Oppdatert. Cocu (d) 30. okt. 2015 kl. 10:01 (CET)

Forslag til tillegg, seksjon for «Noter»[rediger kilde]

Foreslår at det legges til en seksjon for «Noter» foran «Referanser». Denne seksjonen gis et tillegg slik at den får alfabetisk numrering. Navnet «Noter» må kanskje revurderes, det kan misforstås, men «Fotnoter» blandes ofte sammen med «Referanser». — Jeblad 30. okt. 2015 kl. 07:18 (CET)

Lagt til. Cocu (d) 30. okt. 2015 kl. 09:59 (CET)
Oppdaterte koden, malen {{nummerering}} er fjernet. Noen må kopiere over den oppdaterte koden, kanskje Cocu? — Jeblad 30. okt. 2015 kl. 21:42 (CET)
Done. Cocu (d) 30. okt. 2015 kl. 22:03 (CET)

Forslag til endret float av gallery[rediger kilde]

Endring av eksisterende funksjon. Denne løser problemet som oppstår når galleriet kolliderer med tidligere bilder eller infoboks. Eksempel på Orvar Sæther, her blir galleriet liggende i toppen av siden. (Pass på at det er et galleri der, det blir ryddet vekk…) Når koden er på plass så skal galleriet bli liggende under første bildet. Sett eventuelt tilbake til denne versjonen slik at det er noe å teste med. (Bruker:Cocu, Bruker:Løken, e.l.) — Jeblad 8. des. 2015 kl. 01:49 (CET)

Gjorde en ørliten ekstra endring, tror det skal fungere uten testing. — Jeblad 8. des. 2015 kl. 02:08 (CET)

Kode oppdatert Cocu (d) 8. des. 2015 kl. 02:12 (CET)

Forslag til endret meny for eksterne linker[rediger kilde]

Endring av eksisterende meny slik at den legger til malen for offisielt nettsted. Denne henter underlagsdata fra Wikidata hvis det finnes noe der. (Bruker:Cocu, Bruker:Løken, e.l.) — Jeblad 15. des. 2015 kl. 17:20 (CET)

@Jeblad: Se om det ble rett nå. Det så jo ut som om det bare var å legge til det som står etter "pre". Kan i utgangspunktet lite om sånne ting som du spør om på denne siden ;-) --- Løken (diskusjon) 15. des. 2015 kl. 18:06 (CET)

Ja, det var kun en linje. Det er ofte enklere å bytte en hel blokk, for da ser en at ting er i utakt. Har testet, og det ser riktig ut! — Jeblad 15. des. 2015 kl. 18:19 (CET)
Nice =) Da har jeg gjort det også ;-) -- Løken (diskusjon) 15. des. 2015 kl. 18:32 (CET)

«Noter»[rediger kilde]

Kanskje det er bedre å få «Noter»-seksjon dropdown-tingen til å bruke «group='lower-alpha'» istedenfor «note»? Dermed blir det bokstaver for notene. Hva syns du @Jeblad:?--Telaneo (Diskusjonsside) 24. mai 2016 kl. 21:48 (CEST)

Det vil gjøre at seksjonen følger presentasjon istedenfor funksjon, og det er generelt feil. — Jeblad 24. mai 2016 kl. 21:56 (CEST)
Hva for noe av funksjonalitet mister vi ved å gjøre det?--Telaneo (Diskusjonsside) 24. mai 2016 kl. 21:57 (CEST)
Seksjonen «noter» har en funksjon, den funksjonen er ikke å vise noter med bokstaver. Det er en task om å korrigere dette. Bruk heller tid på den enn å hardkode uhensiktsmesige løsninger. — Jeblad 24. mai 2016 kl. 22:00 (CEST)
Har du en lenke til tasken?--Telaneo (Diskusjonsside) 24. mai 2016 kl. 22:07 (CEST)
The group argument to the references tag should be added as a class attribute. — Jeblad 24. mai 2016 kl. 22:16 (CEST)
Takk. Det er absolutt en bedre løsning.--Telaneo (Diskusjonsside) 24. mai 2016 kl. 22:18 (CEST)

Unødvendige funksjoner[rediger kilde]

Det brukes to funksjoner som er unødvendige, dette finnes som kjernefunksjonalitet beskrevet på mw:Manual:Collapsible elements. De eksisterende løsningene bør fjernes, men berørte maler bør først oppdateres. — Jeblad 3. nov. 2016 kl. 13:35 (CET)

Kode som er overflødig 
/** Navbox
 * Description: Collapsible navigational boxes
 * Note: Interim solution.
 * Maintainer:
 */
mw.loader.load(mw.config.get('wgServer')+mw.config.get('wgScript')+'?title=MediaWiki:Navbox.js&action=raw&ctype=text/javascript&maxage=21600&smaxage=86400');


/** Infobokser
 * Description: Vis/skjul, samt samle spesielt merkede bokser
 * Note: Det er på vei en adskillig bedre løsning som standardfunksjonalitet
 */
mw.loader.load(mw.config.get('wgServer')+mw.config.get('wgScript')+'?title=MediaWiki:Visskjul.js&action=raw&ctype=text/javascript&maxage=21600&smaxage=86400');

Protected edit request on 23 November 2016[rediger kilde]

Vvennligst endre line 235

Fra:
//$(selectors.join(',')).before('<div class="multicol" style="display:none" />');
Til:
//$(selectors.join(',')).before('<div class="multicol" style="display:none"></div>');
HTML5 FIX (c.f. Kategori:Sider som bruker ugyldige, balanserte HTML-tagger.xaosflux Talk 24. nov. 2016 kl. 01:43 (CET)
Pictogram voting keep-green.svg Utført -- Stigmj (diskusjon) 24. nov. 2016 kl. 10:13 (CET)

Tabellsortering[rediger kilde]

Som foreslått på Wikipedia:Tinget [6]. Sortering på «aa» er tatt ut for å unngå problemer med sortering av navn ala «Aachen». En test-side er tilgjengelig på Bruker:Jeblad/sortering. — Jeblad 26. nov. 2017 kl. 07:57 (CET)

Forslag til collation sequence 
/**
 * Collation sequence for Norwegian.
 * Note that æ, ø, and å are reordered.
 * For jquery.tablesorter.js
 */
 mw.config.set( 'tableSorterCollation', {
 	'Æ' : 'Å',
 	'Ø' : 'Æ',
 	'Å' : 'Ø',
 	'Ä' : 'Å',
 	'Ö' : 'Æ',
 	'Ü' : 'Y',
 	'Þ' : 'Th',
 	'æ' : 'å',
 	'ø' : 'æ',
 	'å' : 'ø',
 	'ä' : 'å',
 	'ö' : 'æ',
 	'ü' : 'y',
 	'þ' : 'th'
} );
Lagt til. Takk, Jeblad. Imildertid er jeg litt usikker på ü som y – på tysk sorteres den jo som regel som «u» bare (men se en:German orthography#Sorting, det er flere varianter). Er det noen regel for dette som brukes på norsk? (Hvor sorteres f.eks. «München» i papirleksikon?) Jon Harald Søby (diskusjon) 27. nov. 2017 kl. 13:03 (CET)
Svarer på mitt eget spørsmål. I Store norske leksikon sorteres Müller, München o.l. under my-, så da er nok riktigst å gjøre det for oss også. Jon Harald Søby (diskusjon) 27. nov. 2017 kl. 13:09 (CET)
Satte opp denne utfra beskrivelsen til Språkrådet, regnet med at de hadde sjekket sin egen anbefaling grundig. Tror vi bør bruke lokalisert sortering når den er klar, og da kommer det nok med en del flere regler. — Jeblad 27. nov. 2017 kl. 13:13 (CET)