Med kjærlighetens rett

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Med kjærlighetens rett
orig. All that Heaven Allows
Generell informasjon
Utgivelsesår25. desember 1955 USAs flagg
30. april 1956 Norges flagg
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde89 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDouglas Sirk
ProdusentRoss Hunter
Manusforfatterhistorie:
Edna Lee
Harry Lee
dreiebok:
Peg Fenwick
MusikkFrank Skinner
SjeffotografRussell Metty
KlippFrank Gross
Foran kamera
MedvirkendeJane Wyman
Rock Hudson
Prod.selskapUniversal-International
Eksterne lenker

Med kjærlighetens rett[1] (engelsk: All that Heaven Allows) er en amerikansk romantisk film fra 1955, regissert av Douglas Sirk og produsert av Universal International. I hovedrollene spiller Jane Wyman og Rock Hudson.

Handling[rediger | rediger kilde]

Cary Scott er en velstående enkefrue i forstaden New England i byen Stoningham, hvis sosiale liv hovedsakelig dreier seg om helgebesøkene til hennes sønn og datter, bestevenninnens aktiviteter, og noen få menn som kjemper om hennes kjærlighet. Hun blir interessert i Ron Kirby, en arborist. Han er en intelligent, jordnær og respektfull, men likevel en lidenskapelig, yngre mann. Ron introduserer også Cary for vennene sine, som ser ut til å ikke ha noe behov for rikdom eller jøyere sosial status. Ron og Cary blir snart forelsket, og Ron ønsker å gifte seg med henne.

Cary godtar giftermålet, selv om hun er bekymret om forholdet deres kommer til å vare på grunn av deres forskjellige aldre og livsstil. Disse bekymringene forsterkes når hun forteller barna og venninnene sine om forlovelsen, og blir møtt med en solid vegg av misbilligelse. Til slutt slår hun opp med Ron. Spesielt innflytelsesrike i hennes tankeskifte er barnas protester mot at Cary ønsker å selge hjemmet sitt hvor barna vokste opp - og flytte inn hos Ron, men barna hennes aldri ønsker å besøke henne der. Etter å ha tilbrakt mesteparten av julen alene, savner Cary allerede livet med Ron.

Men Cary tror at hun har gått glipp av muligheten for lykke, fordi hun feilaktig tror at Ron allerede er i et forhold med en annen kvinne. Datteren hennes kunngjør at hun planlegger å gifte seg. Sønnen hennes sier at fordi han sannsynligvis kommer til å studere i utlandet, og deretter arbeide i utlandet, bør de begynne å tenke på å selge Carys hjem - som de mener er alt stort for bare Cary alene. Men Cary blir derfor overveldet over hvor meningsløst det var å avslutte forholdet til Ron, og humøret hennes blir ikke løftet når barna hennes kjøper henne et nytt TV-apparat for å fylle hennes nå tomme liv.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «'Med kjærlighetens rett' på Union Scene» (norsk). Besøkt 6. januar 2016. [død lenke]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]