Hopp til innhold

McLeods døtre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
McLeods døtre
orig. McLeod's Daughters
Generell informasjon
SjangerDrama
Prod.landAustralsk
Sesonger8
Episoder224
Lengde45 (per episode)
SpråkEngelsk
MedvirkendeSimmone Jade Mackinnon
Bak kamera
Skaper(e)Posie Graeme-Evans
Sending
Periode8 august 200131. januar 2009
TV-kanalNine Network
Teknisk informasjon
Bildeformat576i (SDTV)
1080i (HDTV)
Sideforhold16:9
LydformatDolby Digital 5.1
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

McLeods døtre (orig: McLeod's Daughters) er en australsk dramaserie som gikk på Nine Network fra 2001 til 2009. I Norge gikk serien i flere år på Hallmark Channel, fram til kanalen la ned sine sendinger i Norden. Nå (pr. 2022) vises serien på TV6. Serien handler om de to søstrene Tess og Claire McLeod som gjenforenes når de arver en stor krøtterfarm.

Om handlingen

[rediger | rediger kilde]

Serien forteller historien om de to søstrene Tess og Claire McLeod som gjenforenes når de arver en stor krøtterfarm. Etter 20 år uten kontakt møtes de i arbeidet på Drovers Run, 180 km fra nærmeste tettsted og 400 km fra nærmeste by.

Faren Jack McLeod hadde først blitt gift med Prudence, og de fikk to barn, datter Claire og en sønn Adam. Prudence dør i barselseng med sønnen Adam, og Jack reiste vekk med Claire. På reisen faller han for Ruth Silverman, som han senere giftet seg med, og sammen fikk de datteren Tess. De to jentene vokste opp sammen, men ble skilt da Ruth tok 5 år gamle Tess tilbake til byen.

Tess, som akkurat har mistet moren sin på grunn av brystkreft, vender nå tilbake til Drover’s Run for å åpne kafé i byen. Hun blir skuffet da hun møter vanskelige økonomi og en sint storesøster. Sammen med sin voksne storesøster Claire begynner de å drive gården. De sier opp hele den mannlige arbeidsstyrken, og søstrene driver gården selv med hjelp av husholdersken Meg Fountain, som har datteren Jodi på gården (som senere viser seg å være enda en av Jacks døtre) og i tillegg en lokale jenta Becky Howard som er på gåren fram til 2003. Den foreløpig partnerskapet er første skritt i gjenforenelsesprosessen. Søstrene helbreder gamle sår, forbedrer forholdet dem i mellom og løfter eiendommen ut av gjelden.

I sesong 3 (2003) dør Claire Mcleod, en av hovedpersonene og seèrfavoritt, etter å ha kjørt utfor et stup med bilen sin. Tess og Claire,s daughter (Charlotte) sitter på, men Tess kommer seg ut av bilen og får reddet Charlotte før bilen faller ned. Claire dør momentant. Etter dette finner Tess kjærligheten med husbonden Nick Ryan, som hun senere gifter seg med og får barn med, og sammen flytter de til Argentina i 2006. I 2003 kommer Stevie Hall Ryan til gården, Stevie blir en sentral person i serien, og kjøper en andel i gården.


I 2006 (sesong: 6) finner Jodi Fountain McLeod kjærligheten i Rob Shelton. Rob som er med i et vitnebeskyttelsesprogram, kommer for og søke jobb som forvalter på Killarney (gården til Alex). Mens kjærligheten mellom Jodi og Rob vokser, finner Jodi ut at Rob egentlige navn er Matt Bosnich, og at gjengen han vitnet i mot i retten er på sporet etter Matt. Det er så vidt de overlever da snikskytteren som er på jakt etter dem finner dem. Rob blir skutt, og vi ser han sist når han blir fraktet vekk i ambulansen.

Sesong 7 (2007) I begynnelsen av sesongen returnerer Rob, som nå har tatt tilbake sitt gamle navn: Matt. Jodi er ikke så glad for at han er kommet tilbake, men følelsene kommer tilbake etterhvert, og de forelsker seg igjen. Men de får ikke være i fred så lenge. Gjengen han vitnet mot er tilbake, og ute etter å ta dem. Men denne gangen har de en plan. De skal arrangere sin egen død. De andre som jobber og bor på gården hører et stort smell, og finner bilen Matt og Jodi satt i, i full fyr. Alle tror de er døde, og det blir arrangert begravelse. Jodi,s bestevennine, Kate, gir ikke opp kampen med å finne de som tok livet av Jodi og Matt, og etter kort tid tar Meg (Jodi,s mor) henne med der Jodi og Matt har gjemt seg. Overraskelsen og gleden er stor når det oppdages at begge er i livet. Etter dette drar Jodi og Matt på jordomreise. Dette er det siste vi ser til dem før i den alle siste episoden, da Meg og Jodi kommer tilbake til gården, og Jodi er da blitt gravid. Gjengen Matt vitnet mot har da også blitt arrestert og dømt.

Vi får møte en ny karakter denne sesongen, Tayler Geddes. Hun kom til Drovers Run for å ta hevn på Regan, og beskylder henne for å ha drept faren hennes. Det kommer fram at Regan ved et uhell hadde medvirket til en gruve-ulykke, og Tayler,s far døde der. Tayler prøver å tenne på rommet til Regan, men blir stoppet. Senere stjeler hun også fra Drovers. Til slutt skjerper hun seg, og får jobb på gården. Der finner hun fort kjærligheten med Patrick Brewer (broren til Dave Brewer). De to var enda et lykkelig par da serien sluttet.

Heath Barrett kommer inn i serien som kjøper av den lokale gården "Kinsellas". Grace forelsker seg i han, og han frir til slutt. Alt ser ut til å gå bra, men så finner Marcus (Alex,s bror) ut at Heath er utro mot henne. Han forteller det til henne, men hun vil ikke høre. Til slutt finner hun det likevel ut, og det blir slutt.

I siste episode av sesongen kjører noen av drover,s gjengen ut en tur. Det ender med at Grace (som er sjåfør) kjører av veien og havner opp ned i vannet. Sånn slutter sesongen. I sesong 8 får vi vite at Riley, som satt på, var forsvunnet i vannet. De fant ham aldri mer igjen, noe Kate tok ganske tungt.

I den aller siste sesongen (sesong: 8) blir man kjent med flere skuespillere som kommer til gården, samtidig må man ta farvel med enda en hovedrolle innhaver, Aaron Jeffery i rollen som Alex Ryan, han dør etter at et tre faller over ham. Stevie som har giftet seg med han blir øyevitne til alt sammen og prøver å hjelpe han, men til ingen nytte, og Stevie må se på at han dør. Det hele blir vanskelig for henne å svelge. Like etter føder hun hans barn, en sønn som hun kaller for Xander. Sammen med Moira Doyle (kom med i 2006) og Tayler Geddes (kom med i 2006) er gården nå i hendene på søstrene Grace, Regan og Jasmine McLeod. Stevie blir også på gården.

McLeod-døtrene

[rediger | rediger kilde]
Skuespiller Rollen som Første gang hun var med i serien Sist gang han/hun var med i serien
Lisa Chappell Claire McLeod 8. august 2001 2003 (Dør i sesong: 3)
Bridie Carter Tess Silverman McLeod 8. august 2001 (Flyttet til Argentina sammen med Nick Ryan) 2006
Rachael Carpani Jodi Fountain-McLeod 8. august 2001 Er fortsatt med...
Edwina Ritchard Jasmine «Jaz» McLeod 2004 Er fortsatt med...
Zoe Naylor Regan McLeod 2005 Er fortsatt med...
Abi Tucker Grace McLeod 2007 Er fortsatt med...

Seriens historie

[rediger | rediger kilde]

Posie Graeme-Evans utviklet ideen om McLeods døtre på begynnelsen av 1990-tallet da for hennes selskap Millennium Television og med South Australian Film Corporation. Hun utviklet ideen fra historier fra venner som vokste opp i landet og inspirert av hennes forkjærlighet for det sør-australske landskapet slik det er vist i malerier av Hans Heysen.

Graeme Evans viste fram ideen for styret i Nine Network, sammen blir de enig om å lage film rundt dette emne i 1996, med Jack Thompson som Jack McLeod. Hans død fører de to halvsøstrene sammen (fremstilt av Kym Wilson som Tess og Tammy MacIntosh som Claire). De arver eiendommen og slik fortsetter det. Etter stor suksess med filmen i 1996 blir den deretter utviklet til en TV-serie.

Nine Network ga klarsignal om å lage 22-episoder på slutten av 2000 etter åpningen av 2000 Sydney-OL. Den første episoden hadde sin debut i august 2001, og viste seg å være en god serie, som tiltrakk seg 1,89 millioner seere. Den første serien hadde gjennomsnittlig 1,5 millioner tilskuere for hver episode i Australia. Den ble også vist med hell i New Zealand. I Norge ble serien godt mottatt da TV Norge & Hallmark Channel begynte å vise serien.

Den andre serie av McLeods døtre var like vellykket, og den tredje sesongen ble McLeods døtre den mest populære dramaserien i Australia i 2003. Lisa Chappell forsvant ut av serien i oktober 2003. Hennes fgur ble drept i episode 72, Min Noon, My Midnight.

Seriens popularitet i Australia ble markert da den vant fire priser, men da Claire forsvant ut av serien mistet serien mye av sin opprinnelige popularitet, og TVNorge valgte avslutte visningen. Noe av grunnen var at mange norske tilskuere valgte å se på Hallmark Channel hvor serien hele tide lå et stykke foran.

Rachael Carpani (Jodi Fountain-McLeods) avgang i 2007 innebar at serien hadde bare ett original medlem igjen, Aaron Jeffery (Alex Ryan), men også denne skuespilleren ville forlate serien i løpet av 2008. Mange mente at serien utviklet seg i en feil retning. 2006-2007 markerte sesongen hvor mange seere hadde sluttet å se serien. Den ble oppfattet mer som en såpeopera. Da Aaron Jeffrey i avisen The Daily Telegraph uttalte at han ønske å forlate serien på grunn av den nye retningen, ble det forsøkt å endre serien, men øyensynlig for sent.

Med episode nummer 200 ble vist den 3. oktober 2007 kom faren til Grace, Jasmine og Regan tilbake. Rangeringer for denne episoden var svært dårlig i henhold til australsk standard med kun 1 008 000 seere.

Den siste og åttende sesongen begynte den 23. juli 2008 i Australia med episode 203, Aftermath. En gang mellom februar og mars viser Channel Nine den siste episoden (nummer 21 i sesong 8 og nummer 223 totalt). I Norge gikk den siste episoden på Hallmark Channel 31. januar 2009, da med en dobbeltepisode hvor Meg Fountain og datteren Jodi Fountain-McLeod kom tilbake til gården.

Skuespiller som har vært med i serien

[rediger | rediger kilde]

Rolleliste

[rediger | rediger kilde]
Skuespiller Rollen som Første gang han/ hun var med i serien Sist gang han/hun var med i serien
Lisa Chappell Claire McLeod 8. august 2001 22. oktober 2003 (Dør i sesong 3 etter en bilulykke)
Bridie Carter Tess Silverman McLeod 8. august 2001 3. mai 2006
Rachael Carpani Jodi Fountain-McLeod 8. august 2001 11. april 2007 (men kommer tilbake i siste episode i sesong 8)
Jessica Napier Becky Howard 8. august 2001 1. oktober 2003
Aaron Jeffery Alex Ryan 8. august 2001 Dør i sesong 8 etter å ha fått et tre over seg, i episode nr: 208
Myles Pollard Nick Ryan 8. august 2001 3. mai 2006
Sonia Todd Meg Fountain Dodge 8. august 2001 11. april 2007 (men kommer tilbake i siste episode i sesong 8)
Brett Tucker Dave Brewer 12. februar 2003 29. november 2006
Simmone Jade Mackinnon Stevie Hall 8. oktober 2003 Er fortsatt med.
Michala Banas Kate Manfredi 19. mai 2004 Forlot serien i sesong 8.
Doris Younane Moira Doyle 2002 (Kun i en episode, men blir en fast skikkelse i 2005) Er fortsatt med.
Zoe Naylor Regan McLeod 18. mai 2005 Er fortsatt med.
Jonny Pasvolsky Rob Shelton/Matt Bosnich 3. august 2005 11. april 2007
Luke Jacobz Patrick Brewer 12. oktober 2005 Er fortsatt med.
Dustin Clare Riley Ward 26. juli 2006 23. juli 2008 (Ble aldri funnet igjen etter en bilulykke der bilen havnet i elva.)
Gillian Alexy Tayler Geddes 29. november 2006 Er fortsatt med.
Matt Passmore Marcus Turner 5. april 2006 Er fortsatt med.
Abi Tucker Grace McLeod 18. april 2007 Er fortsatt med.
Edwina Ritchard Jaz McLeod 3. november 2004 Er fortsatt med.
John Schwarz Ben Hall Desember 2008 Er fortsatt med.

Andre roller fra serien

[rediger | rediger kilde]
Skuespiller Rollen som Status
Marshall Napier Harry Ryan/Carl Wetherdon 2001 - 2006
John Jaratt Terry Dodge 2001 - 2006
Fletcher Humphrys Brett «Brick» Buchanan 2001 - 2003
Henry Nixon Shearer/Greg Dawson 2001, 2005, 2006
Rodger Corser Peter Johnson 2001 - 2004
Ben Mortley Alberto Borele 2001, 2002 - 2003
Kathryn Hartmman Sally Clemments 2002 - 2005
Stelios Yiakmis Sergeant Frank Da Costa 2002
Charlie Clausen Jake Harrison 2002 - 2003
Richard Healy Kevin Fountain 2002, 2003, 2006
Inge Hornstra Sandra Kinsella Ryan 2002 - 2006
Reece Horner Nat 2003 - 2008
Jovita Lee Shaw Kylie Buchanan 2003
John Stanton Bryce Redstaff 2003 - 2007
Carmel Johnson Beth Martin 2003 - 2007
Brooke, Kaitlyn and Tahlia Stacey-Clark Charlotte McLeod 2004 - 2006
Harold Hopkins Ken Logan 2004
Susan Godfrey Jennifer Logan 2004
Tasma Walton Tracy Morrison 2004
Grant Bowler Jared Wuchowski 2004
Glenda Linscott Celia Rivers 2004
Craig McLachlan Kane Morgan 2004
Basia A'Hern Rose Hall-Smith 2004 - 2008
Dean O'Gorman Luke Morgan 2004 - 2005
Anna Torv Jasmine McLeod 2004, 2008
Josef Bur Hugh McLeod 2004, 2005, 2007
Rhys Muldoon Jeremy Quaid 2005
Jeremy Sims Will Hamilton 2005
Sonja Tallis Alessa Manfredi 2005
Tara Morice Michelle Hall - Smith 2005
Sophie Cleary Catrina Bradfield 2005, 2006
John Atkinson Roger 2005, 2006, 2007
Matt Passmore Greg Hope 2006
Michelle Langstone Fiona Webb Ryan 2006
Peter Hardy Phil Rakich 2006 - 2008
Damien Richardson Tom Braiden 2006
Daniel Feuerriegel Leo Coombes 2006
Joe Petruzzi Sgt. Tony Rablsi 2006
Andrew.S.Gilbert Joel Sanderson 2006
Alicya Debnam Carey Chloe Sanderson 2006
Robert Coleby Howard Webb 2006
Steve Vidler Hugh Doyle 2006
Rebecca Lavelle Bindy Martin 2006
Sullivan Stapleton Drew Cornwell 2006
Samantha Tolj Heather Richardson 2007
Liam Hemsworth Damon 2007
Callan Mulvey Mitch Wahlberg 2007
Jay Laga'aia Gabe 2007
Wendy Bos Karen Aitken 2007
Sam Healy Ashleigh Redstaff 2007
Rachael Coopes Ingrid Marr 2007 - 2008
Scott Lowe Jim Selkirk 2007 - 2008
Sandy Winton Heath Barrett 2007
Anita Hegh Sharon Buckingham 2008
Zoe Naylor Regan McLeod 2008
Martin Lynes Frank Edwards 2008
Alex Cook Lily Edwards 2008
Gus Murray Father Dan 2008
Ashton & Tate Hutchins Xander Ryan 2008

McLeods Daughters i andre land

[rediger | rediger kilde]
Land Navn Går på følgende TV-kanal Startet å vise sluttet å vise
Australia McLeod's Daughters Nine Network 8. august 2001 2008 or 2009
New Zealand McLeod's Daughters TV 2 Between 2001 - 2003 2009
Tyskland McLeods Töchter VOX
Østerrike McLeods Töchter VOX
Sveits McLeods Töchter VOX
Storbritannia McLeod's Daughters Hallmark Channel
Asia McLeod's Daughters Hallmark Channel
Nederland McLeod's Daughters Net 5 2001 2008 or 2009
Belgia McLeod's Daughters VTM
Canada McLeod's Daughters One
Frankrike McLeod's Daughters Vision TV
Ungarn McLeod's Daughters Hallmark Channel (Hungary)
Italia McLeod's Daughters Hallmark Channel (Italy)
Latin-Amerika McLeod's Daughters Hallmark Channel
Estland McLeod's Daughters Kanal 2
Bulgaria McLeod's Daughters GTV
Polen McLeod's Daughters Hallmark Channel
Israel McLeod's Daughters Hallmark Channel
Sør-Afrika McLeod's Daughters Hallmark Channel
Namibia McLeod's Daughters Hallmark Channel
Romania McLeod's Daughters Hallmark Channel
Malaysia McLeod's Daughters Hallmark Channel
Singapore McLeod's Daughters Hallmark Channel
Spania Galacia As irmás McLeod TVG
Norge McLeod's Daughters/ McLeod's døtre Før TVNorge og nå på Hallmark Channel
Sverige McLeods döttrar Hallmark Channel
Kanal 5
Irland McLeod's Daughters RTÉ 2
Danmark McLeod's Daughters Hallmark Channel
Kanal 4
Finland McLeod's Daughters YLE 2
Kroatia McLeod's Daughters HRT
Serbia McLeod's Daughters Hallmark Channel
Kuwait McLeod's Daughters KUWAIT TV 2
KTV 2 National Channel
Tsjekkia McLeodovy dcery CT1 Februar 2008 November 2008

Referanser

[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata