Maybelline

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Maybelline
Org.formDatterselskap
BransjeKosmetikk
Etablert1915
Eier(e)L'Oréal
MorselskapL'Oréal
HovedkontorNew York
LandUSA
Produkt(er)Maskara
eye shadow
Nettstedwww.maybelline.com (en)

Maybelline er et amerikansk kosmetikkmerke med hovedkontor i New York. Det eies i dag av den franske kosmetikkgiganten L'Oréal, som kjøpte selskapet i 1996.

Selskapet ble grunnlagt i 1915 av kjemikeren og entreprenøren Tom Lyle Williams kun 19 år gammel. Etter at Williams la merke til at hans eldre søster Mabel brukte en blanding av vaselin og kullstøv på hennes øyevipper for å gi dem en mørkere, fyldigere utseende. I 1913 lagde han den første moderne mascara, som var en blanding av vaselin og kullstøv. Navnet er avledet av jentenavnet «Maybel», etter Williams' søster, og «vaselin».[1]

I 1967 ble selskapet solgt av Williams til Plough, Inc. (nå Schering-Plough) i Memphis, Tennessee. Hele det kosmetiske produksjonsanlegget ble flyttet fra Chicago til Memphis. I 1975 flyttet selskapet fabrikken til Little Rock, Arkansas, hvor produksjonen fortsatt foregår. I 1990 solgte Schering-Plough merket Maybelline til New York verdipapirforetaket Wasserstein Perella & Co.

I 1991 ble selskapet sitt nåværende slagord innført; Kanskje hun er født med det. Kanskje det er Maybelline.

Selskapet ble kjøpt opp av L'Oréal i 1996 og hovedkvarteret ble flyttet til New York. Makeup fabrikken flyttet til Brooklyn i 2000.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]