Maximum Overdrive

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Maximum Overdrive
Generell informasjon
Sjanger Science fiction / Skrekk
Nasjonalitet Amerikansk
Utgitt 1986
Lengde 1 t. 37 min.
Språk Engelsk
Aldersgrense 18 (Video)[1]
Bak kamera
Regissør Stephen King
Manus Stephen King
Produsent Dino De Laurentiis
Martha Schumacher
Musikk AC/DC
Sjeffotograf Armando Nannuzzi
Foran kamera
Medvirkende Emilio Estevez
Pat Hingle
Stephen King
Laura Harrington
Annen informasjon
Budsjett USD 9 millioner
Premierer 25. juli 1986 (USA)
September 1987 (Norge) (Video)[2]
Eksterne lenker

Maximum Overdrive er en amerikansk science fiction-grøsser og katastrofefilm fra 1986 regissert av Stephen King, og løst basert på hans novelle Trucks fra 1973. Hovedrollene spilles av Emilio Estevez, Pat Hingle og Laura Harrington. Filmen handler om et teknologisk kollaps på jorden forårsaket av en komet.

Filmen regnes som den mest mislykkede filmen basert på ei bok av Stephen King. Den har i ettertid blitt betraktet som en skrekk-komedie.

Filmmusikken er ved AC/DC.

Handling[rediger | rediger kilde]

En komet forårsaker en rekke merkelige hendelser på jorden. Maskiner og andre teknologiske apparater går amok og begynner å angripe mennesker. Filmens hovedfokus er på en liten gruppe mennesker som blir tvunget til å søke dekning på en øde veikro. Etterhvert som trailere og lastebiler ruller inn på stasjonens område oppstår det en kamp på liv og død.

Det blir på slutten av filmen antydet at hendelsene er forårsaket av utenomjordiske skapninger som har til hensikt å invadere jorden.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Maximum Overdrive ble dårlig mottatt av kritikerne og raskt regnet som en filmkalkun.[3] Den har bare oppnådd 18% på Rotten Tomatoes.[4] King var selv misfornøyd og kalte den for en «tullingfilm» og uttalte videre at han aldri mer skulle regissere.[5] Han ble nominert til en Razzie Awards i kategorien «verste regissør».[6]

Den innbrakte 7,2 millioner dollar i USA.[7] Dette mot et budsjett på 9 millioner.[8]

Filmen ble ikke satt opp på norsk kino, men ble lansert på video av Mayco i 1987.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Rarecultcinema - Videocover
  2. ^ Aftenposten - Videotoppen 30 på topp i Norge i september (3.10.1987)
  3. ^ Dagsavisen Morgen (BRITA MØYSTAD ENGSETH) - Kings kalkun - 12.08.2002 - Side: 19 «En gang midt på 80-tallet fikk han nok, og bestemte seg for å ta kontrollen selv, ved å skrive manus til og regissere "Maxium Overdrive", basert på hans egen novelle "Trucks". Resultatet er en av de skrekkeligste King-filmatiseringene noensinne - selv "Tommyknockers" synes som Oscar-materiale sammenlignet med dette. Samtidig er det en heidundrende kalkun av en film, med fabelaktig underholdningsverdi så lenge man aksepterer at det er en kalkun.»
  4. ^ http://www.rottentomatoes.com/m/maximum_overdrive/
  5. ^ Thomas, Bob (23. juli 1986). «'Selling' his movie is a new chore for author Stephen King». The Associated Press (engelsk). Besøkt 20. juli 2010. 
  6. ^ IMDb awards
  7. ^ http://www.imdb.com/title/tt0091499/business
  8. ^ DE LAURENTIIS REJOINS THE RANKS--AT EMBASSY: DE LAURENTIIS: EMBASSY Friendly, David T. Los Angeles Times (1923-Current File) [Los Angeles, Calif] November 16, 1985: e1.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]