Maths O. Sundqvist

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Maths O. Sundqvist
Født23. oktober 1950
Død23. september 2012 (61 år)
Beskjeftigelse Gründer
Nasjonalitet Sverige
Mats O. Sundqvist eide Högfors slott utenfor Häggenås i Jämtland.

Maths-Olov Sundqvist (født 23. oktober 1950 i Kaxås, Offerdal, i Krokoms kommune, død 23. september 2012 i Häggenås)[1][2] var en svensk entreprenør og finansmann.

Sundqvist var bosatt i Österåsen i Jämtland og var utdannet økonom[3] ved John Ericsson-skolan i Östersund. Han var grunnlegger og majoritetseier i AB Skrindan. Sundqvists aksjeportefølje var på slutten av mars 2008 verd omkring 10,4 milliarder svenske kroner.

Etter at Sundqvist gikk ut grunnskolen i Änge vervet han seg og utdannet seg til befal og ble fenrik ved Norrlands artilleriregemente. Sammen med sin far Olle Sundqvist tok han over ledelsen i Olle Sundqvist Omnibus AB, som så ekspanderte. Han solgte firmaet for 8,7 millioner kroner i 1979, og pengene ble brukt for å bygge opp en større aksjeportefølje. I 1987 kjøpte han Högfors slott, og i 1992 gikk han inn med penger i Länstidningen Östersund, og ble majoritetseier i avisen i 2002.

Sundqvist ble rammet under finanskrisen i 2008 av store økonomiske problemer som følge av fallende kurser og ble tvunget til omfattende tvangssalg. Carnegies lån til Sundqvist på en milliard svenske kroner var en medvirkende faktor til at banken tapte sin posisjon og ble overtatt av Riksgälden.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]