Materialdagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Materialdagen
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer912 767 957
Etablert2009
Nettsidewww.materialdagen.no

Materialdagen er en årlig karrieredag for flere sivilingenørlinjer ved NTNU. Det er et relasjonsbyggende arrangement mellom bedrifter og studenter. Arrangørene er sivilingeniørstudenter fra 3. klasse Materialteknologi ved NTNU. Materialdagen stekker seg over to dager der bedrifter har utstilling og holder foredrag om temaer innenfor sine felt. Arrangementet avsluttes med en bankett for studenter og bedrifter.[1]

NTNU er det eneste universitetet i Norge som utdanner sivilingeniører/master i teknologi med kunskaper innenfor materialteknologi og materialvitenskap.[2]

Overskuddet fra arrangementet går til hovedekskursjonen for 3. klasse Materialteknologi ved NTNU og til å finansiere «De Høylegerte», materialteknologenes interesseorganisasjon.

Da Materialdagen ble avholdt første gang høsten 2009, var det problemer med rekruttering innen materialteknologi – og NTNU satset på feltet. Materialdagen ble etablert for å la flere få kjennskap til fagområdet.[3] Etter dette er dagen blitt arrangert hvert år, med stadige utvidelser.

På grunn av stor popularitet, ble Materialdagen utvidet til et to-dagers arrangement, men beholdt navnet på arrangementet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Materialdagen». materialdagen.no. Besøkt 29. november 2018. 
  2. ^ «Om studieprogrammet - Materialteknologi - sivilingeniør/masterprogram - 5-årig - Trondheim». www.ntnu.no. Besøkt 29. november 2018. 
  3. ^ «Europa mangler materialteknologer». Adresseavisen: 31. 4. november 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]