Mastodonterne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Foreningen Mastodonterne ble stiftet den 16. april 1988, av en gruppe venner som hadde en felles interesse for teater og sang.

Historie[rediger | rediger kilde]

De første årene av Mastodonternes liv hadde foreningen hjemsted i Fredensborg-Humlebæk Kommune, men i 2004 ble teatertroppen hentet til Hillerød av daværende borgermester Nick Hækkerup, som kunne lokke med øvingslokaler, verksted og lagerplass til gruppens etter hvert ganske omfangsrike scenografi- og kostymelager til gjengjeld for, at troppen også oppførte forestillinger i Hillerød Kommune.

I 1999 innledet foreningen et tett samarbeid med komponisten og sangskriveren Sebastian, som utover å instruere troppens forestillinger også komponerte en ny musikalKlokkeren fra Notre Dame – spesielt til Mastodonterne, som hadde urpremiere i Cirkusbygningen i København i 2002. Dette samarbeidet førte til, at Mastodonterne utviklet seg fra å være en lokal forening, som hovedsalig var kjent i Nordsjælland, til å bli en teatertropp som var kjent i hele Danmark. med forestillinger i København, Jylland og på Fyn.

Ambisjoner[rediger | rediger kilde]

Mastodonterne har alltid vært drevet av en ambisjon om å levere kvalitet og være i konstant utvikling. Like fra begynnelsen hadde foreningen en drøm om å bli de største innen for sitt felt (derav navnet). Foreningen tilstreber å produsere forestillinger for hele familien, og der blir derfor både oppført barne- og voksenforestillinger. Uansett om det står Peter Pan, Les Miserables, eller Ronja Røverdatter på plakaten, har Mastodonterne siden 2000 vært et av de mestselgende teaterne i Danmark med omkring 50 000 solgte billetter hvert år.

I Mastodonterne spiller man for publikum ikke for sig selv”. Dette prinsippet har alltid vært en av grunnpilarene i foreningens utvikling, og vært medvirkende til at foreningen har oppnådd en fremtredende posisjon i dansk teater. En utvikling hvor målet er, å gi publikum en uforglemmelig opplevelse hver gang Mastodonterne går på scenen.

Deres neste oppsetning vil bli Sebastians musikal Cyrano, som blir en 20 års jubileumsforestilling for foreningen i 2008.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]