Masai Mara naturreservat

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Masai Mara naturreservat
Mara River Massai Mara.jpg
Grunnlagt1961
Areal580 kvadratmile
NettsideNettside
Beliggenhet

Masai Mara naturreservat
1°29′24″S 35°08′38″Ø

Gnu og sebra i Masai Mara

Masai Mara naturreservat er en nasjonalpark i Kenya som er kjent for sitt rike dyreliv.

Parken har fått sitt navn etter de innfødte masaiene og elven Mara. I Masai Mara kan man se «The Great Migration» (den store vandringen), som er et av de mest utrolige dyrefenomener i verden. Flokker med mer enn en million gnuer og sebraer beveger seg inn i Masai Mara fra perioden juli/august. Mange andre dyr holder også til i dette området, og det er store muligheter for å se «De fem store»: elefant, leopard, løve, bøffel og neshorn. Masai Mara har et variert og mangfoldig dyreliv hele året.

Masai Mara grenser til Serengeti nasjonalpark i Tanzania. I Masai Mara lever også masaiene, nomadefolket som bor og gjeter dyreflokkene sine i utkanten av parken.

Det norske firmaet Basecamp Explorer har en camp i Masai Mara. I 2005 fikk den Responsible Travel Award for sitt arbeid, valgt ut blant over 700 kandidater.[1] Det er det første norske hotell som har oppnådd en slik utmerkelse.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

KenyastubbDenne Kenyarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.