Martin Meland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Martin Meland
Født5. oktober 1949 (68 år)
Trondheim
Nasjonalitet Norge

Martin Ludvig Meland (født 5. oktober 1949 i Trondheim) er en norsk frikirkepastor og bibelskolerektor.

Meland ble omvendt til kristendommen midt på 1970-tallet. Han startet som ungdomsleder i Pinsemenigheten Betel Trondheim og drog videre til Sarons Dal – hvor han var medpastor fra 1977 til 1984. Dette året flyttet han til Tulsa i USA for å gå på bibelskole ved Rhema Bible Training Center, hvor den kjente amerikanske predikanten Kenneth E. Hagin var pastor. Tilbake i Norge grunnla han i 1986 frimenigheten Trondheim Kristne Senter. Etter jevn vekst i medlemstallet flyttet menigheten først til lokalet hos KVT og senere til et industribygg på Østre Rosten, Tiller. Høsten 1996 ble menigheten nedlagt og Meland og mange av medlemmene gikk over til Pinsemenigheten Betel Trondheim. Meland ble så medpastor og rektor ved Trondheim Bibel og Misjonsskole i 2 år.

Etter dette var han rektor ved bibelskolen hos Oslo Kristne Senter. Meland er også styreformann ved Sørum Gård rehabiliteringssenter. I 2007 sluttet han som rektor ved bibelskolen for å bygge opp en ny frimenighet i Trondheim.

Meland tilhører den karismatiske delen av frikirkepastorene som ofte blir assosiert som en del av trosbevegelsen. Han har som aktiv kristen hatt et samarbeid med pastor Åge Åleskjær.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]