Martin Happe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Martin Happe
Født15. nov. 1945[1]Rediger på Wikidata (78 år)
Sendenhorst
BeskjeftigelseKatolsk prest (1973–), katolsk biskop (1995–) Rediger på Wikidata
Embete
  • Biskop (1995–2024) Rediger på Wikidata
NasjonalitetTyskland

Martin Albert Happe (født 15. november 1945 i Sendenhorst i Westfalen i Tyskland) er en tysk katolsk ordensgeistlig og biskop av Nouakchott i Mauretania.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Prest[rediger | rediger kilde]

Martin Happe kommer fra Münsterland nordvest i Tyskland. Han trådte inn i misjonskongregasjonen De hvite fedre, som særlig virker i Afrika, og historisk med tyngdepunkt i Nord-Afrika. Han ble presteviet den 2. juni 1973 i sognekirken St. Martin i Sendenhorst, og ble sendt som prest og misjonær til bispedømmmet Mopti i Mali. Med årene ble han bispedømmets apostoliske administrator.

Biskop av Nouakchott[rediger | rediger kilde]

Pave Johannes Paul II utnevnte i 1995 Martin Happe til biskop av Nouakchott i Mauretania. Han ble bispeviet den 10. juli 1995 i St.-Paulus-Dom i Münster av Münsters biskop Reinhard Lettmann; medkonsekrerende var hans embedsforgjenger i Nouakchott, biskop Robert de Boissonneaux de Chevigny, og Jean Zerbo, biskop av Mopti i Mali.

Den katolske kirke i Mauretania engasjerer seg særskilt i sosial-karitative prosjekter. Nouakchott er det eneste bispedømmet. Biskop Happe, med et dusin prester og rundt 30 ordenssøstre, gjør arbeid blant afrikanske flyktninger, for eksempel ved å gi dem fristed i katolske kirker i landet, og ved å gravlegge druknede båtflyktninger som skyller opp på strendene. Biskop Happe oppfordrer sterkt til en mer liberal grensepolitikk i Den europeiske union.

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Catholic-Hierarchy.org, katolsk hierarki ID happe, www.catholic-hierarchy.org, besøkt 19. juni 2020[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ catholic-hierarchy.org happe, lest 20. august 2022

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]