Markaba

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Markaba (مركبا) er en liten muslimsk landsby i det sørlige Libanon, tett ved grensen til Israel. Den er lokalisert i distriktet Marjayoun i guvernementet Nabatiye, det vil si sør for Raabatt Tallame, øst for Banni Hayyan og nordøst for Tallussah.

Klima[rediger | rediger kilde]

Landsbyen ligger 950 meter over havet og det er således tørt om somrene og vått vinterstid. Gjennomsnittlig temperatur kan gå under 0˚C i vintermånedene desember, januar og februar. Om våren er været moderat og mildt. Sommermånedene er tørre og kan nå opp til 35˚C i løpet av dagen. Det meste av nedbøren skjer om vinteren og våren.

Befolkningen[rediger | rediger kilde]

Det er rundt 3250 mennesker som lever i landsbyen, men kan øke til opp til 10 000 i ferietiden eller sommersesongen. Alle i landsbyen er sjiaimuslimer. Det er hele tre moskeer og dessuten en hussainiyah for religiøst formål. Den første moskeen i den østlige del av landsbyen er godt bevart, men den andre i sentrum av byen ble skadet i løpet av de siste krigshandlingene, men er nå under oppbygging.

De fleste av de lokale dyrker oliven, hvete og tobakk. Det meste av inntektene kommer fra jordbruk og penger som blir sendt fra slektninger som jobber andre steder.

Transport[rediger | rediger kilde]

Det er få offentlige transportmuligheter, men busser frakter elever daglig til skolen og fra Marjayoun kommer det tidvis drosjer.