Mark Oliver Everett

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mark Oliver Everett
EelsLive.jpg
FødtMark Oliver Everett
10. apr. 1963Rediger på Wikidata (59 år)
Virginia[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse
Far Hugh Everett III[2]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Medlem av EelsRediger på Wikidata

Mark Oliver Everett, mer kjent som Mr. E (født 10. april 1963 i Virginia, USA) er en amerikansk rockemusiker.

Han ble interessert i rockemusikk i tidlig alder, gjennom hans søster Elizabeth Everetts platesamling. Han begynte å spille slagverk i seksårsalderen, og spilte nok på familiens piano også.

Musikkinteressen vokste og han begynte å skrive låter da han var bare ti år gammel, og han spilte inn låtene sine med kassettspiller.

Mark Everetts far, Hugh Everett III, var en kjent fysiker som kom opp med teorien om parallelle univers. Men faren døde tidlig av hjerteinfarkt, og Mark fikk en vanskelig oppvekst. Han ble arrestert av politiet flere ganger og skulket skolen mye.

I 1992 ga Everett ut sitt første soloalbum som Mr. E, med navnet A Man Called E på plateselskapet Polydor. Singelen «Hello Cruel World» ble en passe suksess og ble flittig spilt på flere radiokanaler. Året etter, i 1993, kom det andre og seneste albumet som soloartist, Broken Toy Shop. Denne platen ble også utgitt på Polydor og var den siste kontraktfestede platen på selskapet, og han var nå fri fra kontrakten.

I 1995 startet han sammen med Jonathan "Butch" Norton, bandet Eels, som senere ble en stor suksess.

Da hans søster begikk selvmord og hans mor døde av kreft rundt 1997 hadde han allerede kommet langt i musikkarrieren sin. Eelsalbumet «Electro-Shock Blues» som av mange regnes som deres beste album, er en direkte respons til moren og søsteren. Etterhvert ga han ut flere album under navnet E og med Eels, og flyttet til California.

Han er gift med russiske Natasha Kovaleva, som var hans tannlege.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Med Eels

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Freebase-data fra Google[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Parallel Worlds, Parallel Lives[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]