Maritime Professional Hockey League

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mesterlaget fra 1913, og utfordrere til Stanley Cup, Sydney Millionaires Professional Ice Hockey Team
New Glasgow Cubs fra sesongen 1912–13

Maritime Professional Hockey League (MaPHL) var en profesjonell ishockeyliga i New Brunswick og Nova Scotia i Canada fra rundt 1911 til 1914. To av ligaens mestre ble godtatt som utfordrerlag til Stanley Cup. Ligaens opphav var amatørligaen Maritime Hockey League, som opererte i Nova Scotia rundt 1900. MaPHL var en etterfølger av Interprovincial Professional Hockey League og ble etterfulgt av Eastern Professional Hockey League.

Maritime Professional Hockey League er i ettertid mest kjent for å ha flere lag som har vært utfordrere til Stanley Cup.

Historie[rediger | rediger kilde]

Stanley Cup utfordrere:

Som en del av profesjonaliseringen av eliteishockeyen i Canada rundt 1910, endret ligaen navn til Interprovincial Professional Hockey League, og navnet ble igjen endret i 1911 til Maritime Professional Hockey League, og igjen i 1914 til Eastern Professional Hockey League. EPHL ble lagt ned 7. februar 1915 etter å ha blitt redusert til bare to lag.[1]

To MaPHL-mestere utfordret mesterne fra National Hockey Association (NHA) for å bli utfordrer til Stanley Cup:

I september 1913 deltok MaPHL sammen med NHA og Pacific Coast Hockey Association (PCHA) i dannelsen av en ny ishockeykommisjon som skulle koordinere aktiviteter på tvers av de ulike ligaene, kontraktspørsmål og spill for Stanley Cup. I 1914 var det forventet at MaPHL-mesteren skulle spille mote Toronto Blueshirts fra NHA for Stanley Cup, men dette oppgjøres ble avlyst og ingen flere lag fra MaPHL spilte senere om Stanley Cup.

Lag[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Muller, s. 466

Litteratur[rediger | rediger kilde]