Marimar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Marimar
Generell informasjon
SjangerTelenovela
Prod.landMexico
Sesonger1
Episoder149
SpråkSpansk
Basert påLa venganza
Foran kamera
MedvirkendeChantal Andere
Luis Gatica
Eduardo Capetillo
Thalía
Bak kamera
Skaper(e)Inés Rodena, Televisa
RegiBeatriz Sheridan
Prod.selskapTelevisa
Sending
Periode31. januar 199426. august 1994
TV-kanalLas Estrellas
Eksterne lenker
IMDb

Marimar er en meksikansk TV-serie produsert og sendt av Televisa i 1994.[1]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Marimar er en fattig, uskyldig jente som bor sammen med sine besteforeldre i en hytte på stranden ved San Martin de la Costa. Hun forelsker seg i Sergio, sønn av Renato Santibáñez, en velstående bonde. Sergio interesserer seg for Marimar på grunn av hennes ydmyke, søte oppførsel og godtar å gifte seg med henne på tross av faren hans og hans unge stemor, Angélica. Angélica forakter Marimar på grunn av hennes naivitet, hennes analfabetisme og uvitenhet. Hun setter i gang en kampanje for å plage og ydmyke Marimar. Sergio blir sint over stemorens oppførsel, og forlater hjemmet for å samle nok penger til at han kan reise sammen med Marimar til et sted hvor hun ikke lenger behøver å lide under Angélicas overgrep.

Men Angélica narrer Marimar til å plukke opp et armbånd, og forteller henne at hun kjenner igjen armbåndet som noe som en gang tilhørte den biologiske moren til Sergio. Etter at Marimar følger Angélicas instruksjoner og henter armbåndet, rapporterer Angélica til politiet at armbåndet er hennes, og at Marimar har stjålet det. Marimar blir dømt til fengsel på grunn av dette. Med Marimar bak lås og slå, sender Angélica en av tjenerne sine, Nicandro, for å sette fyr på hjemmet til Marimars besteforeldre. Begge to dør i brannen som oppstår. Angélica sender deretter et forfalsket brev, angivelig fra Sergio, som forteller Marimar at han aldri egentlig elsket henne - og at han ikke ønsker å ha noe mer å gjøre med henne.

Traumatisert av Angélicas ondskap, dødsfallene til besteforeldrene, og det antatte sviket fra Sergio, blir den tidligere godmodige Marimar en kvinne som søker hevn. Når Marimar ble løslatt fra fengsel, bestemmer hun seg for å skape et helt nytt liv for seg selv. Sammen med Padre Porres flytter hun til Mexico by, hvor hun skaffer seg en ny identitet og kaller seg Bella. Marimars liv tar en uventet vending, når hun får jobb i hjemmet til en fremmed ved navn Gustavo Aldama. Det blir etter hvert avslørt at han er faren hennes, og at han har lett etter datteren hans, María del Mar, i mange år. Gustavo og søsteren Esperanza lærer Bella å lese og skrive, snakke veltalende og kle seg mer elegant. I tillegg oppdager hun at hun er gravid med Sergios barn, og etter hvert føder hun en datter, Crucita.

Men når Gustavo tar med datteren til en opera, ser hun tilfeldigvis sin tidligere ektemann. Mariam tror fremdeles at Sergio forrådte henne, og hun lanserer sin lenge planlagte vendetta mot ham og resten av Santibañez-familien. Deres kronglete historie blir enda mer komplisert når Marimar flytter til Valle Encantado for å drive sin avdøde fars private country club. Der blir den lokale guvernøren, Fernando Montenegro, forelsket i Marimar. Men datteren hans, Natalia, blir forelsket i Sergio. Marimars kampanje mot Santibáñez-familien inkluderer blant annet at hun tar kontroll over Santibáñez-ranchen. Til slutt avslører hun seg selv som Marimar, hun tar eierskap over den store ranchen deres, og omdøper den til Hacienda los Abuelos. Selv om Sergio fremdeles er forelsket i Marimar, planlegger han å gifte seg med barndomsvennen Inocencia del Castillo. Marimar forsøker å forstyrre Sergio og Inocencias tilværelse.

Roller[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Thalía Maria del Mar "Marimar" Pérez de Santibáñez / Bella Aldama
Eduardo Capetillo Sergio Santibáñez

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]