Margaret Herrick

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Margaret Herrick
FødtMargaret Buck
27. september 1902
Spokane
Død21. juni 1976 (73 år)
Woodland Hills
Utdannet ved University of Washington
Beskjeftigelse Bibliotekar
Nasjonalitet USA

Margaret Herrick (født 7. september 1902, død 21. juni 1976) var direktør og bilblotekar i Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Herrick er ofte nevt som den som døpte Academy Awards til Oscar, siden prisstatuen «lignet på hennes onkel Oscar», selv om det er flere andre som hevder de har opphavet til navnet.

Herrick ble født i Spokane i Washington som Margaret Buck. Etter å ha uteksaminert fra University of Washington, jobbet hun som bibliotekar i Yakim i Washington. Hun giftet seg med Donald Gledhill, som jobbet som assistenten til generalsekretæren i Academy of Motion Picture Arts and Sciences, og flyttet til Hollywood i 1931. Hun fikk etterhvert stilling som sjefsbibliotekar der, en stilling hun hadde frem til 1943, da hun etterfulgte sin mann i stillingen som midlertidig direktør for akademiet. I 1946 fikk hun stillingen som direktør permanent, og hadde denne stillingen frem til hun pensjonerte seg i 1971.

I 1945 skilte hun seg fra Donald Gledhill, før hun giftet seg på nytt med Philip A. Herrick i 1946. De skilte seg i 1951, men hun beholdt Herrick-navnet.

Akademiets bibliotek i Beverly Hills er oppkalt etter Herrick.[1]

Hun døde i Woodland Hills i California.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Get to Know Margaret Herrick». Academy of Motion Picture Arts & Sciences. Arkivert fra originalen 27. januar 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]