Marc Dutroux

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Marc Dutroux
FødtMarc Paul Alain Dutroux
6. november 1956Rediger på Wikidata (64 år)
IxellesRediger på Wikidata
Ektefelle Michelle Martin (19832003)[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Kriminell, elektriker, seriemorderRediger på Wikidata
Nasjonalitet BelgiaRediger på Wikidata
Forbrytelserdrap, voldtekt, false imprisonment, narkotikahandel, kidnapping, voldtekt, kidnapping
Domlivstidsstraff
FengselJamioulx fengsel, Nivelles fengsel

Marc Paul Alain Dutroux (født 6. november 1956 i Ixelles i Brussel) er en belgisk seriemorder som ble dømt for kidnapping, tortur, og seksuelt misbruk av seks jenter i alderen 8 til 19 år – og drapet på fire av dem. Han ble arrestert i 1996 og har sittet i fengsel siden. Han ble i 2004 dømt til fengsel på livstid.

Hans kone Michelle Martin ble arrestert sammen med Dutroux i 1996 og ble i 2004 dømt for medvirkning til drap. Hun ble løslatt på prøve i 2012.[2] Martin og Dutroux giftet seg i 1983, har tre barn sammen og skilte seg i 2003.

Dutroux ble allerede i 1989 dømt til 13 års fengsel for kidnapping og voldtekt, men ble løslatt på prøve allerede i 1992 på grunn av god oppførsel.[3]

Saken medførte også til å sette fokus på andre tvilsomme forhold i Belgia, blant annet drapet på sosialistlederen André Cools. Saken medførte at mye grums i Belgia ble virvlet opp til overflaten.[trenger referanse]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)