Manolescus Memoiren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Manolescus Memoiren
Generell informasjon
GenreStumfilm, krimkomedie
Utgivelsesår1920
NasjonalitetTyskland
Lengde114 min.
Bak kamera
RegiRichard Oswald[1] Rediger dette på Wikidata
ManusRichard Oswald Rediger dette på Wikidata
FotoMax Lutze Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeConrad Veidt, Erna Morena, Hedda Vernon, Lilli Lohrer, Hermann Wlach, Alfred Kühne, Adele Sandrock, Clementine Plessner Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
FilmselskapRichard-Oswald-Produktion Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1. oktober 1920 (Tyskland)
Eksterne lenker

Manolescus Memoiren er en tysk stum kriminalkomedie fra 1920, regissert av Richard Oswald.[2] Filmen er basert på memoarene til ekteskapssvindleren, hotelltyven og svindleren Georges Manolescu som ble utgitt i 1905. Den ble filmatisert på nytt i 1929.

Handling[rediger | rediger kilde]

Rumeneren Georges Manolescu har gjort seg bemerket som en tyv og bedrager. Uansett hvor den verdslige og kjærlige sjarmøren dukker opp, klarer han å få tak i et stort bytte. Ved de fasjonable hotellene i Europa forårsaker navnet hans alene frykt og redsel. Hans medskyldige er kjæresten hans Diane von Montignan – som kan være både sofistikert og forførende - men er også skruppelløs. De finner seg snart et nytt offer: Den gamle, og svært velstående, russiske grevinnen Anastasia Worutzky. Men ting går ikke som de hadde planlagt.

Ting forandrer seg plutselig: Under dramatiske omstendigheter møter Manolescu en blond ung kvinne ved et hotell. Hun heter Cecilie, som viser seg å være en mestertyv. Manolescu avslører hans virkelige identitet, og en dyp kjærlighet utvikler seg snart mellom dem. For Cecilies skyld gir Manolescu snart opp sin kriminelle virksomhet, og han overgir seg til rettsvesenet. Etter å ha blitt løslatt fra fengselet planlegger de et liv sammen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]