Mannarbukta

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Mannarbukta er en stor grunn bukt som utgjør en del av Lakkadivhavet i Det indiske hav. Den ligger mellom den sørøstlige spissen av India og vestkysten av Sri Lanka i Koromandelkystregionen.

Den består av kjede av lave øyer og skjær kjent som Ramsethu, også kalt Adam's Bridge, som omfatter Mannar Island, den deler Mannarbukta fra Palk Bay, som ligger nord mellom India og Sri Lanka. Elvemunningen av Thamirabarani River i Sør-India og Malvathuøya (Malvathu River) på Sri Lanka renner inn i Mannarøya-Golfen.[1]

Bevaring[rediger | rediger kilde]

Marin nasjonalplan[rediger | rediger kilde]

Golfen ligger på den sørøstlige spissen av det indiske subkontinent. Mannarbukta er kjent for å være arnestedet for 3 600 arter flora og fauna.

Biosfærereservat[rediger | rediger kilde]

Den delen som er Mannar Biosphere Reserve dekker et område på 10,500 km² hav, øyer og den tilstøtende kysten. Holmer og kysten med en buffersone inkluderer strender, elver, og tropisk tørr urskog, mens de marine miljøer omfatter tang, sjøgress, korallrev, salt-strender og mangroveskog.[2]

Marine aktiviteter[rediger | rediger kilde]

Perlefiske i Mannarbukta, ca. 1926

Mannarbukta er kjent for sin perlefangst langs bredden av Pinctada radiata og Pinctada fucata som har pågått i minst to tusen år. Plinius den eldre (23-79) omtalte perlefiskeriet i golfen som den mest produktive i verden.[3][4][5] Selv om dykking etter og utvinning av naturlige perler er ansett som for dyrt i de fleste deler av verden, blir det fortsatt utført i golfen.[6]

Havnebyene på den delen av Mannar er Thoothukudi (Tuticorin) i Tamil Nadu, og Colombo i Sri Lanka. Mens disse havnene kan ta imot dypt-gående fartøyer, kan Palk Stredet bare anløpes av fartøyer med liten dybdegang (gruntgående). I juli 2005 tok den Indiske regjering innledende skritt til å gå videre med Sethusamudram Canal-prosjektet, noe som ville føre til bygging av en dyp kanal som vil knytte Mannarbukta til Bengalbukta. Prosjektes talsmenn fremhever fordelene med en direkte frakt-rute som forbinder Indias øst-og vestkyst uten den lange turen rundt Sri Lanka; miljøvernere[trenger referanse] har advart mot alvorlig skade.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kallidaikurichi Aiyah Nilakanta Sastri. (1979).
  2. ^ UNDP Project brief: "Conservation and Sustainable-use of the Gulf of Mannar Biosphere Reserve's Coastal Biodiversity", New York, 1994 UNDP Project Brief Arkivert 16. juni 2007 hos Wayback Machine.
  3. ^ R. Raghu Prasad and P. V. Ramachandran Nair (1973)
  4. ^ Arnold Wright (1999). Twentieth century impressions of Ceylon: its history, people, commerce, industries, and resources. s. 227. ISBN 81-206-1335-X. 
  5. ^ James Hornell (2009). The Indian Pearl Fisheries of the Gulf of Manar and Palk Bay. BiblioBazaar. s. 6. ISBN 1-110-87096-5. 
  6. ^ Michael O'Donoghue (2006). Gems: their sources, descriptions and identification. Butterworth-Heinemann. s. 566. ISBN 0-7506-5856-8.