Management consulting

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Management consulting er praksisen med å hjelpe organisasjoner med å forbedre sine prestasjoner, først og fremst gjennom analyse av eksisterende organisatoriske problemer og utvikling av planer for forbedring. Organisasjoner leier inn konsulenter for en rekke situasjoner, blant annet for å få eksterne (og antagelig objektive) råd og tilgang til konsulentenes spesialisert kompetanse.

Som et resultat av deres eksponering mot og relasjoner med en rekke organisasjoner, sies det at konsulentselskaper skal være klar over bransjen «beste praksis», selv om overførbarhet av en slik praksis fra en organisasjon til en annen kan være begrenset, og løsningene må derfor skreddersyes til hvert enkelt oppdrag.

Konsulentselskaper kan også gi organisatorisk endringsledelsebistand, utvikling av ferdigheter, teknologiimplementering, strategiutvikling, eller driftsforbedringstjenester. Management Consultants bringer ofte sine egne proprietære metoder eller rammeverk for å identifisere problemer og for å kommunisere løsninger for organisasjoner.

Eksempler på Management Consulting-selskaper er PA Consulting Group, McKinsey & Company og Boston Consulting Group. PA, McKinsey og BCG er eksempler på rene strategihus.