Hopp til innhold

Maltesers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Maltesers

Maltesers er en sjokolade produsert av Mars, Incorporated. Den består av sjokoladekuler med en maltkjerne. De er mest populære i Storbritannia og Irland. Maltesers selges også i Norge, i begynnelsen bare i utvalgte forretninger (blant annet ble de en periode solgt på IKEA og på Ultra), men sommeren 2005 begynte også større dagligvarebutikker (som for eksempel REMA 1000) å føre produktet. Maltesers fås kjøpt i poser av plast, i større pappesker og i diverse andre pakninger (for eksempel en bøtte).

Maltesers ble lansert av Forrest Mars sr. i 1936, under navnet «Energy Balls».

Maltesers finnes i forskjellige versjoner, blant annet ble en versjon med hvit sjokolade istedenfor melkesjokolade nylig lansert i Storbritannia. Maltesers fås også kjøpt som kakaopulver (malt-drikk med sjokoladesmak). Diplom-is lanserte i 2005 en iskrem som heter Maltesers. Denne består av vaniljeis med små malteserskuler inni.

I Storbritannia og Irland, samt USA, omtaler TV-reklamene Maltesers som «the lighter way to enjoy chocolate», de norske reklamene som kom i løpet av 2005 reklamerer med «sjokolade på den lette måten».

I enkelte land selges en samling av små sjokolader i bitstørrelse fra Mars, Incorporated i en samleboks som heter «Celebrations». I denne pakken finnes en annen versjon av Maltesers som heter «Teasers». Mars har gjort en markedsundersøkelse på hvilken av bitene i pakken folk likte best, og da vant Teasers med 30% av stemmene.[1] Teasers er sjokolade med små maltbiter spredd rundt inne i sjokoladen istedenfor den vanlige versjonen der det er en maltkjerne dyppet i sjokolade.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata