Maldiskusjon:Sopphensyn

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Forslag til justering[rediger kilde]

Dette er en smart og viktig notis, som potensielt kan redde liv. Men i forbindelse med oppgradering av artikler om sopp i kantarellordenen, herunder kantareller, trompetsopper og matpiggsopper, har jeg sett at det er flere tilfeller der folk har forvekslet så ulike sopper som traktkantarell og giftslørsopp. I flere av de mest alvorlige forgiftningssakene som har vært rapportert i media har noe av problemet vært at soppsankerne ikke var i tvil. Og dette henger sammen med at de ikke har forstått risikoen man løper ved å plukke uten å ha satt seg inn i soppsankingens farer.

Jeg forslår å stramme til formuleringen et hakk, og endre notisen fra:

Du bør aldri bruke informasjon fra Internett, inkludert Wikipedia, som eneste kilde til avgjørelser om sopp. Det finnes mange spiselige sopper som har giftige forvekslingsarter, og disse er svært vanskelige eller nær umulige å skille på uten ekspertise. Er du i tvil om hvilken sopp du har plukket, bør du rådspørre soppsakskyndige. 

til:

Du bør aldri bruke informasjon fra Internett, inkludert Wikipedia, som eneste kilde til avgjørelser om sopp. Flere spiselige sopper har giftige forvekslingsarter, og disse kan være svært vanskelige å skille uten ekspertise. Noen vanlige sopper er dødelig giftige, også i små mengder. Hvis du ikke er helt sikker på hvilken sopp du har plukket, bør du rådspørre soppsakskyndige. 

Den har jo dessverre blitt litt lenger, men jeg tror nok det er verdt det her.--WK (diskusjon) 6. des. 2020 kl. 19:16 (CET)[svar]

Jeg støtter det forslaget! - Abuluntu (diskusjon) 6. des. 2020 kl. 20:31 (CET)[svar]
En stemme for og ingen mot. (Valgdeltakelsen er ikke spesielt høy, men til gjengjeld er støtten på solide 100 %.) Da legger jeg inn denne endringen nå. Det kan jo hende det blir mer engasjement når endringen kommer til syne i soppartiklene. Og dette er jo ikke irreversibelt. --WK (diskusjon) 12. des. 2020 kl. 10:32 (CET)[svar]