Maldiskusjon:Sandkasse

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det er mange som bruker Mal:Bøtte og spade som «sandkasse» i stedet for selve sandkassen. Jeg tror dette skyldes at lenken til denne malen er uthevet, og at lenken for å redigere selve sandkasse-artikkelen er mindre synlig. Noen synspunkter? --Mollerup 22. feb 2008 kl. 13:55 (CET)

Siden malen er låst for redigering, legger jeg inn mitt endringsforslag her:

Sandkasse

I sandkassa er det fritt fram å redigere!
(Det er også lov å slette det andre har gjort.)

Sandkassa er ment for at man skal kunne eksperimentere og prøve seg frem. For å lære mer om hvordan man lager artikler er det bare å lese Wikipedia:Hjelp.

Mal:Bøtte og spade er en eksperimentmal som man kan leke med i sandkassa. Det er fritt fram å redigere den. For å plassere malen i sandkassa skriver man {{Bøtte og spade}}.

Mvh Mollerup 5. nov 2008 kl. 12:59 (CET)

Jeg har nå gjort dette, tror det er et godt forslag. 10. jan 2009 kl. 15:44 (CET)
En annen måte å gjøre tingene rett frem på, er å gå til Spesial:Utvid maler. Det bør nevnes. Iceblock 29. jan 2009 kl. 17:45 (CET)
Skal vi gjøre det som på engelsk? "Vennligst la denne linjen stå (forklaring)"? Iceblock 29. jan 2009 kl. 17:46 (CET)

Overskrift og lenke til ryddet versjon[rediger kilde]

Jeg foreslår å bytte ut <h3>-taggene med <big> så de ikke påvirker innholdsfortegnelsen (denne legger seg inni sandkassemalen). Dessuten foreslår jeg å lage en editnotice med en lenke til en ryddet versjon av sandkassa.

Klikk her for å rydde sandkassa

Iceblock (d) 19. mai 2011 kl. 23:21 (CEST)[svar]

Det virker fornuftig. Haakon K 26. jun 2011 kl. 02:48 (CEST)

Nytt forslag[rediger kilde]

Har prøvd å gjøre teksten litt mer forklarende og tatt med forslaget til Iceblock. Flyttet Mal-linken inn i avsnittet siden folk leser fra venstre til høyre, og ikke alltid leser ut hele avsnittet.

Sandkasse

Denne siden er en sandkasse – et sted du kan eksperimentere (og leke) med redigering før du redigerer ordentlige artikler. I sandkassa er det fritt frem for alle å redigere. Det er også lov å tømme sandkassa og slette det andre har lagt inn, så ikke legg inn noe her du ikke vil miste. På Wikipedia:Hjelp kan du lære mer om redigering.

Hvis du vil eksperimentere med maler, finnes det en egen eksperimentmal kalt Mal:Bøtte og spade for dette bruk. For å plassere malen i sandkassa skriver du {{Bøtte og spade}}.

Dette synes jeg er et godt forslag. Jeg så nå også at {{spade og bøtte}} bruker h3-tagger som påvirker innholdsfortegnelsen, så jeg foreslår endringene i overskrift der også, pluss en tilsvarende editnotice. Iceblock (d) 26. jun 2011 kl. 17:16 (CEST)
Jeg la inn forslaget, og har gjort tilsvarende i {{Spade og bøtte}}. Haakon K 27. jun 2011 kl. 01:36 (CEST)
Flott! Tusen takk. Hva tror du om å opprette MediaWiki:Editnotice-4-Sandkasse, MediaWiki:Editnotice-5-Sandkasse og MediaWiki:Editnotice-10-Bøtte og spade med innhold som henholdsvis
Klikk her og lagre for å rydde sandkassa
Klikk her og lagre for å rydde sandkassa
Klikk her og lagre for å rydde denne eksperimentmalen

Da vil disse boksene vises rett over redigeringsvinduet etter at man klikker på rediger-fanen (dette kalles editnotices). Det kan være nyttig hvis noen av en eller annen grunn fjerner sandkassemalen fra sandkassa. Iceblock (d) 28. jun 2011 kl. 20:23 (CEST)

Egen sandkasse[rediger kilde]

Bruker meg selv som eksempel på noe som vil gjelde for alle. Når jeg klikker på "egen sandkasse" her, kommer jeg til Bruker:Kronny/Sandkasse, som ikke finnes, istedenfor Bruker:Kronny/sandkasse. Jeg har ikke mulighet til å forandre dette, det må en administrator gjøre. Malen er beskyttet. Kronny (diskusjon) 11. jan. 2020 kl. 15:28 (CET)[svar]

Det er lenke til "sandkasse" med liten s sommer står i linjen øverst (sammen med brukerside, brukerdiskusjon, bidrag, overvåkningsliste, logg ut) med med stor S i malen. Kronny (diskusjon) 11. jan. 2020 kl. 15:47 (CET)[svar]

@Kronny: Enig, dette burde ordnes. Har lagt inn tips om dette på AOT, så får vi se om det blir ordning på det da. Mvh --Te og kaker (diskusjon) 5. mai 2021 kl. 20:52 (CEST)[svar]