Maldiskusjon:Norges fylker

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Andre deler av landet[rediger kilde]

Etter hva jeg har lært og forstått så er det litt misvisende å legge Svalbard, Jan Mayen, Bouvetøya og norske territorier i Antarktis under oppføringen Andre deler av landet i denne malen.

Landet er Norge. Det er ingen andre deler av landet enn Norge. Disse andre områdene er en del av Kongeriket Norge. Kongeriket Norge og landet Norge er to forskjellige ting: Kongeriket Norge består av landet Norge, Svalbard, Jan Mayen, Bouvetøya og norske territorier i Antarktis.

Jeg foreslår derfor å endre malen til å omtale disse områdene som "Kongeriket Norge" eller "andre deler av Kongeriket Norge". TorbjørnS (ʦ) 23. des 2012 kl. 19:46 (CET)

Hvorvidt det er forskjell på landet Norge og Kongeriket Norge skal jeg ikke uttale meg om, men Norges tre biland (Bouvetøya, Dronning Maud Land og Peter I Øy) er ikke en del av kongeriket. - mvh 4ing (diskusjon) 23. des 2012 kl. 19:56 (CET)

Marg: Beklager. Du har rett. Det er kun Svalbard som er en del av Kongeriket Norge. Resten har status som biland. Forskjellen: Landet Norge regnes som fastlandsdelen av Norge (selvfølgelig også inkludert øyer etc langs kysten). Landet Norge ligger på den skandinaviske halvøyen. Kongeriket Norge er derimot det området som Kongen er statsoverhode for. Kongen har suverenitet over landet Norge (fastlandsdelen) og Svalbard. Leste en gang i tiden et offisielt dokument som forklarte dette i detalj, men nå finner jeg ikke noe annet enn diverse regjeringsdokumenter som sier at Svalbard er en del av Kongeriket, mens resten er biland (kommer ikke til å lete etter noe bedre pr i dag heller, får se senere). Man kan sammenligne dette med for eksempel landet Nederland (som er et lite land i Europa) og Kongeriket Nederland (som i tillegg omfatter andre områder dronningen er statsoverhodet for, som for eksempel Aruba). Storbritannia og Nord-Irland er noe annet enn det forente Kongeriket Storbritannia og Nord-Irland. Sistnevnte omfatter også Jersey, Guernsey, Sark, Isle of Man og mulig Gibraltar, uten at jeg husker det for sikkert.

Jeg ville i alle fall mene at teksten burde forandres fra "andre deler av landet" til "andre deler av Kongeriket og biland" eller noe... Andre deler av landet ble ikke noe mindre misvisende av 4ings oppklaring. TorbjørnS (ʦ) 23. des 2012 kl. 22:04 (CET)

I malen er det kun Svalbard og Jan Mayen som står under Andre deler av landet. DML, Bouvetøya og Peter I Øy står korrekt benevnt som biland, men kunne kanskje stått på en egen linje. For min del må du gjerne endte teksten til Andre deler av Kongeriket Norge. - mvh 4ing (diskusjon) 23. des 2012 kl. 22:15 (CET)