Maldiskusjon:Nåværende ordførere i Nordland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Partimedlemskap og valglister[rediger kilde]

Bare en liten uenighet om den nye ordføreren i Bø, Sture Pedersen. Jeg mener han bør stå oppført som representant for felleslista Høyre/Arbeiderpartiet (eller omvendt) selv om han er medlem i Høyre. Jeg tviler ikke på partimedlemskapet hans eller at han støtter Høyre, men han er valgt som representant for felleslista, ikke for Høyre alene, og da bør det stå i oversikten her også. Dette minner meg litt om forrige ordfører (nå varaordfører) i Lødingen, Kurt Olsen, som var RV-medlem, men som stilte på SV's liste da RV ikke stilte egen liste i kommunen. Han ble like godt valgt til ordfører, men var så vidt jeg vet fremdeles medlem i RV selv om han representerte SV i kommunestyret. Men han ble regnet som SV-ordfører, ikke RV-ordfører. Blue Elf 30. okt 2007 kl. 18:13 (CET)

Her er det flere liknende tilfeller...[rediger kilde]

Ordføreren i Beiarn ([[Frigg Ottar Os]) står oppført som SV-ordfører. Dette stemmer ikke. Han er valgt inn for Beiarn Bygdeliste. Mener absolutt at ordfører bør føres opp under de lister/partier de er valgt inn for, og ikke eventuelt andre partier de er medlem av.--Havardos 13. jan 2008 kl. 00:26 (CET)

Tar diskusjonen opp på prinsippielt nivå i Diskusjon:Liste over norske kommuner Mvh Røed (d · en) 17. jan 2008 kl. 00:38 (CET)