Maldiskusjon:Infoboks lagspiller

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Stygt utseende i listen over lag[rediger kilde]

Se for eksempel Cristiano Ronaldo eller Andrej Kantsjelskis. I noen artikler er det en linjeskift i «Kamper (mål)», noe som ødelegger hele listen med klubber. —Kjetil_r 4. nov 2008 kl. 02:16 (CET)

Det er på grunn av at kolonnene med laginformasjonen er for brede. Reduser litt på informasjonen slik jeg gjorde nå på disse to eksemplene, så retter det seg opp. Stigmj 4. nov 2008 kl. 08:16 (CET)
Det er fortsatt stygt hos meg. Nå er det lengste lagnavnet «Manchester United», og såpass lange navn må nesten infoboksen tåle. —Kjetil_r 4. nov 2008 kl. 13:25 (CET)
Jeg har nå kortet ned på "Draktnummer" til bare "Draktnr", så sjekk gjerne nå. Infobokser som er over 300px (som den er nå) brede vil ta over halvparten av tilgjengelig plass i ingressen dersom man har en oppløsning på 1024x768 så lenge man bruker Monobook-skin'et.. husk på det også. Stigmj 4. nov 2008 kl. 13:33 (CET)
Alternativt, så kan vi gjøre disse opplistingene med en mindre font, ved å sette en annen CSS-klasse for cellene. Stigmj 4. nov 2008 kl. 13:35 (CET)

Sammenlign denne versjonen av Ole Gunnar Solskjær med dagens versjon. Her gjør ordet «(reservelag)» at «Kamper (mål)» tvinges over på to linjer, noe som opplistingen av klubber stygg. Kan vi gjøre det slik at lengden på det som står under «Trenerkarriere» ikke får denne effekten? Vi har vel ingen tilfeller av at vi har med antall kamper for trenerjobbene, så sånn sett gjør det ikke noe at det ikke vil være to kolonner akkurat her. —Kjetil_r 11. des 2008 kl. 01:05 (CET)

Liten oppdatering: Ser at problemet med Solskjær ikke var der i monobook, men det bør også se pent ut i modern. I Bryan Robson ser det stygt ut også i monobook. —Kjetil_r 11. des 2008 kl. 01:51 (CET)

Jeg spannet trenerklubber og noen andre (de som ikke har noe i siste kolonne, type kamper/mål-informasjon) over to kolonner nå. Se om det blir bedre. Stigmj 11. des 2008 kl. 02:21 (CET)
Fantastisk, nå har jo til og med Raimond van der Gouw kunnet få tilbake trenerjobbene sine. Dette ser bra ut, takk! —Kjetil_r 11. des 2008 kl. 02:38 (CET)

Kvalifisering[rediger kilde]

Teller kvalifiseringskamper, f.eks. til norsk tippeliga, som seriekamper? --Minimaud 9. jul 2010 kl. 02:21 (CEST)

Jeg har lagt det til grunn, da jeg har ansett det som en forlengelse av serien for de aktuelle klubbene. --Reinhard Heydt 27. sep 2011 kl. 11:41 (CEST)

Om dødssted[rediger kilde]

Når det gjelder siden Svein Mathisen, er nok denne satt opp riktig etter denne malen. Men noe bør forandres i malen, og jeg vet ikke helt hvordan man gjør det: I skrivende stund står det i infoboks under «død» først dødsdato, og under står det først et komma, deretter «Norge». Det er ikke språklig korrekt med kommaet først, og ser også stygt ut med et komma uten noe foran. Etter hvert som jeg holdt på her - etter at jeg hadde begynt på dette innlegget - forstod jeg at det kom av at dødsland er fylt ut, men ikke dødssted. I dette tilfellet går det selvsagt at å fylle ut dødssted og problemet vil bli løst i dette tilfellet. Likevel bør noe endres et sted, kan jo hende at noe lignende også gjelder for andre fotballspillere. Kronny 1. mar 2011 kl. 09:16 (CET)

Tror jeg har fikset det, meld fra eller tilbakestill endringene mine dersom det ikke virker. Finn Rindahl 17. mar 2011 kl. 17:32 (CET)

Forslag til endringer[rediger kilde]

Jeg foreslår å endre følgende i malen som omhandler fotballspillere: ungdomskamper1..4 og ungdomsmål1..4 fjernes, da disse praktisk talt aldri er i bruk. landslag1..4, landslagår1..4, landslagkamper1..4 og landslagmål1..4 utvides til minst seks muligheter, da ulike aldersbestemte landslag i økende grad er kjent og oppgitt på andre språks wikipediaer. Grrahnbahr (diskusjon) 23. mai 2014 kl. 15:58 (CEST)

Virker som et fornuftig forslag, støttes. Finn Rindahl (diskusjon) 23. mai 2014 kl. 18:53 (CEST)
Malen støtter allerede åtte landslag, men de var ikke angitt i dokumentasjonen. Gjør det egentlig noe om ungdomsparameterne står der? Mener å ha sett en del fotballspillere som har angitt hvertfall én ungdomsklubb, uten å komme på noen eksempler i farten. De kan i tilfelle bare fjernes hvis ikke de brukes? Hvis ikke er det bare å fjerne de fra dokumentasjonen. Siden malen gjelder flere lagidretter, tror jeg de bør være med i malen. Cocu (d) 11. jun. 2014 kl. 14:18 (CEST)
Derom man kan legge inn inntil åtte landslag, er jo den grei. Går det an å få endret fotballdelen av malen (det jeg kopierer for å lage inforboks for en fotballspiller)? Mener det er greit å ha en viss uniformitet i artikler om fotballspillere. Hvor mange kamper og mål som er gjort på juniornivå, er generelt ikke av interesse (unntak kan nevnes i artikkelen, om det skulle handle om Solskjærs hundreogørten mål på miniputtlaget). Grrahnbahr (diskusjon) 11. jun. 2014 kl. 14:25 (CEST)
Det er forsåvidt ikke mulig å gjøre endringer i malen kun for fotball, så lenge {{Infoboks fotballspiller}} er en omdirigering hit. Men jeg tok parameterne ut av dokumentasjonen slik at de ikke vises. Om noen likevel legger til disse parameterne i en infoboks i en artikkel, vil de vises slik som tidligere. Cocu (d) 11. jun. 2014 kl. 14:40 (CEST)
Ungdomslag og ungdomsår skulle med, men ikke ungdomskamper og -mål. Grrahnbahr (diskusjon) 11. jun. 2014 kl. 14:54 (CEST)
Bedre nå? Cocu (d) 11. jun. 2014 kl. 18:05 (CEST)

I noen tilfeller er også en persons ektefelle kjent og har egen artikkel på wikipedia hva med et parameter soma bare vises hvis utfylt for ektefelle/samboer ? Eksempler Péter Kovács, David Beckham og Marit Fiane Christensen. Mvh Migrant (diskusjon) 11. jun. 2014 kl. 20:44 (CEST)

Det er allerede tilgjengelig i malen (både ektefelle og samboer). Men det er ikke med i dokumentasjonen. Cocu (d) 11. jun. 2014 kl. 20:59 (CEST)

Jeg opprettet nettopp Oliver Zelenika, og han har faktisk spilt for 8 aldersbestemte landslag! Skulle han altså komme på banen i VM vil vi trenge plass til ett landslag til. Er det mulig å legge inn støtte for landslag 9 nå hvor vi har fjernet ungdomskamper og ungdomsmål? --Wikijens (diskusjon) 11. jun. 2014 kl. 21:26 (CEST)

De er ikke fjernet fra malen, de er bare tatt ut av dokumentasjonen. Siden denne malen benyttes av flere lagidretter, kan de være aktuelle andre steder selv om de ikke er så aktuelle for fotballspillere. Infoboks lagspiller bruker {{Infoboks biografi}} som grunnmal, som støtter inntil 80 valgfrie rader, og per nå er det brukt 80 i Infoboks lagspiller. Det vil nok være mulig å legge til flere, først i Infoboks biografi og deretter denne, men det krever at man har tunga rett i munnen. Cocu (d) 11. jun. 2014 kl. 21:37 (CEST)

Cocu: Ser bedre ut, tusen takk! Grrahnbahr (diskusjon) 11. jun. 2014 kl. 22:58 (CEST)

Ville opprette infoboks for Luiz Felipe Scolari, men trenger 23 trenerfelt (ifølge en.wp), og det er støtte bare for 20 trenerklubber. Har malen på en.wp en annen grunnstruktur slik at de ikke møter på disse problemene? Er det {{Infoboks biografi}} som må utvides slik at den støtter flere enn 80 felter, eller bør infoboksene få en helt annen oppbygning? Mvh. --Wikijens (diskusjon) 17. jun. 2014 kl. 14:18 (CEST)
Forsøkte å legge til fem nye rader for trenerkarriere. Tror det skulle fungere nå... Cocu (d) 17. jun. 2014 kl. 16:44 (CEST)
Supert. Skal teste det med nevnte trener. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 17. jun. 2014 kl. 17:27 (CEST)

Feil i malen[rediger kilde]

Det er en feil i malen, under Fotballspillere: Kortversjon. Feilen består i at dersom jeg klipper og limer malen, vil informasjon om lag trent, ikke komme fram.

| trenerklubber1..25 = | trenerår1..25 =

Det kan fikses manuelt i hver enkelt infoboks, ved å manuelt fjerne "er" i endingen av trenerklubber. Mulig det er enkelt å fikse, men vil ikke klusse i en infoboks tilknyttet tusenvis av artikler... Grrahnbahr (diskusjon) 26. sep. 2015 kl. 13:08 (CEST)

@Grrahnbahr: Gjorde en fiks i dokumentasjonen. Hvis jeg forsto det riktig var dette bare et dokumentasjonsproblem? – Danmichaelo (δ) 11. okt. 2015 kl. 16:20 (CEST)
Takk for det, ser riktig ut nå. Dersom man ikke var våken, var det slik at trente klubber ikke kom med ved tidligere bruk av malen. Grrahnbahr (diskusjon) 11. okt. 2015 kl. 21:45 (CEST)

Referanser på posisjon[rediger kilde]

Referanse på posisjon formateres ulikt andre referanser. Se Cole Palmer der de fire wikidata-referansene er like på wikidata, men ikke i artikkelen.--Avilena (diskusjon) 13. sep. 2021 kl. 20:25 (CEST)

Tror man kan lete videre etter synderen i Modul:Wd-norsk... For når jeg testet ut spilleren du nevnte lignende problem med for ett år siden: Tim Kunes og endret fra {{Infoboks sportsbiografi}} til {{Infoboks lagspiller}}, så forsvant referanse #2 for høydeoppføringen. Jeg kopierte derfor nå inn {{{høyde|{{#invoke:Modul:Wd-norsk|egenskaper|referanser|best|normal+|P2048}}}}} fra {{Infoboks sportsbiografi}} til denne malen, og nå vises lik referanse for «høyde» og «posisjon» i begge maler. Referansen for «fsted» og «beskjeftigelse» hentes fra {{Infoboks biografi}} tror jeg, som igjen hentes fra Modul:WikidataListe...? Så denne bør kanskje sammenlignes med Modul:Wd-norsk... Kodespråket i moduler forstår jeg dessverre ikke! Mvh. lil2mas (diskusjon) 14. sep. 2021 kl. 16:23 (CEST)