Maldiskusjon:Forhåndsvisning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fairytale Trash No.svg Denne malen ble nominert for sletting i oktober 2008, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

Hva er hensikten med denne? Særlig nye brukere må kunne få eksperimentere, og da gjøre mange redigeringer er often en fin måte å gjøre dette på. nsaa (disk) 7. okt 2008 kl. 00:05 (CEST)

Forhåndsvisning er en enda bedre måte å eksperimentere. :) — the Sidhekin (d) 7. okt 2008 kl. 00:26 (CEST)
Hva er å lagre for ofte? Det er ikke et mål i seg selv med størst mulig endring ad gangen. Selv liker jeg mange små endringer fordi disse er mye lettere å patruljere eller sjekke med Huggle. Tonen i malen er for lite vennlig synes jeg. Vennligst gjør det og det er litt for kommanderende. Forhåndsvisning er kjempebra, for å få en annengans gjennomlesning og få verifisert at kodingen er korrekt (referanser, interne lenker, kategoriseringer o.a.) så vi kan godt ha malen, men jeg foretrekker at den skrives noe om og ikke brukes på brukere som lagrer hver setning de skriver. nsaa (disk) 5. sep 2009 kl. 11:50 (CEST)
Smakssak? Selv foretrekker jeg få, frittstående endringer, fordi de er lettere å patruljere. Om noen skriver om ett og samme avsnitt, én og samme tabell eller én og samme transklusjon i ti redigeringer på rad, må jeg se den totale diffen for å få noen idé om hva som har blitt gjort. Likeledes om en omstrukturering deles opp i flere redigeringer. Og deretter må jeg eventuelt tilbake til de enkelte redigeringene for å merke dem patruljert ...
Men jeg er åpen for omskrivinger, og jeg syns vi som bruker malen må tåle å få det påtalt, om vi bruker den i utide. Det er dog ikke malens feil. ;-) — the Sidhekin (d) 5. sep 2009 kl. 12:07 (CEST)
Lite vennlig tone ? Hva i all verden er en vennlig tone i din verden ? Malen begynner å takke for brukerens bidrag, så ber man vennlig om at man følger henvisningen, så forklarer man hvorfor, så avslutter men med å takke på forhånd, og så en smiley. Joda, det er en voldsomt uvennlig tone (rister på hue).
Hensikten med malen er mange, en av de er at om man rydder i artikler, så hver gang man prøver å lagre så er det lagret en ny endring av en annen. Om man skriver seg ferdig med det som skal korrigeres/ryddes, og så lagrer, så blir det bare EN fletting hvis det er redigeringskonflikt. Hvis andre personer fortsetter å lagre hele tiden får man aldri engang TID til å flette å få lagret, da det hele tiden er redigeringskonflikt. Man får med andre ord ikke mulighet til å endre artikkelen uten å overskrive det den andre har skrevet. Jeg har over 27 000 redigeringer det siste året, så jeg VET hva jeg skriver om. KEN 5. sep 2009 kl. 14:53 (CEST)

Foreslår at denne malen slettes, om vi ønsker nye bidragsytere. Å bli møtt med en slik er lite motiverende og vi risikerer at vedkommende nye bruker lar det bli med den ene redigeringen. Så slett denne og slutt å mase på nye brukere at de ikke forhåndsviser, om vi ønsker å beholde de, vel å merke. Ulf Larsen 9. sep 2009 kl. 14:55 (CEST)

At brukeren «lar det bli med den ene redigeringen»? Utenkelig! En bruker som møtes med denne malen, har gjort mye mer enn én redigering. — the Sidhekin (d) 9. sep 2009 kl. 15:16 (CEST)
Greit nok, men neppe så veldig mange og risikoen er at vi mister hun/han. I stedet for å klistre denne meldingen på diskusjonssiden så foreslår jeg at vi heller patruljerer litt ekstra siden det ikke er aksept for å bruke mer skjønn på kravene + følger opp overfor utviklerne så det blir enklere å godkjenne flere redigeringer. Ulf Larsen 9. sep 2009 kl. 15:25 (CEST)
Om nye brukere ikke kan ta til seg vennlig veiledning, så spørs de om det er noe å samle på. KEN 9. sep 2009 kl. 15:29 (CEST)
Til KEN: Det er en måte å se det på. En annen kan være at her er en som endelig har fått ut fingeren og lært seg såpass at hun/han er klar for å bidra og i stedet for å få en klapp på skulderen så får man beskjed om å ta seg sammen og bruke forhåndsvisning. Om jeg hadde fått en slik melding så spørs det om jeg hadde fortsatt her og jeg har passert 30 tusen redigeringer med god margin totalt på de ulike prosjektene. Andre brukere har fått beskjed om å holde seg i sandkassen - i det hele tatt så synes jeg noen og enhver her får vurdere hva man faktisk ønsker og så arbeide etter det. Jeg ønsker flere bidragsytere og jeg vil forsøke å gjøre hva jeg kan for å hjelpe nye bidragsytere igang - slike maler som denne er ikke til hjelp i det arbeidet. Ulf Larsen 9. sep 2009 kl. 15:38 (CEST)
(redigeringskonflikt) Denne malen er problematisk på flere punkt. 1. den blander sammen flere ting. Ingen er motstandere av at man bør benytte forhåndsvisning for å luke ut feil i de fleste tilfeller (men det er frivilig å benytte seg av det). Dessverre begynner man å si noe om hvordan man bør jobbe. Om jeg vil bruke 10 redigeringer for å skrive en setning og rette en kommafeil er det streng tatt opp til meg. At en ny bruker ikke skal få gleden av å gjøre redigeringer i sitt eget tempo og menge finner jeg høyst tvilsomt. nsaa (disk) 9. sep 2009 kl. 15:54 (CEST)
Om du vil bruke 10 redigeringer for å skrive en setning og rette en kommafeil, må du tåle at jeg ber deg heller bruke forhåndsvisning. Jeg ønsker en oversiktlig overvåkningsliste og siste endringer. Mal eller ikke. — the Sidhekin (d) 9. sep 2009 kl. 16:07 (CEST)
Enig med Nsaa her, det er mye enklere å patruljere små, men presise endringer enn store endringer med mye blandet drops. Redigeringsforklaringer er vel strengt tatt viktigere; har vi en liknende mal for det? --Eisfbnore {diskbidrag} 24. sep 2011 kl. 23:09 (CEST)